KÜÇÜKLER BÜYÜKLERE ÖRNEK OLDU!

KÜÇÜKLER BÜYÜKLERE ÖRNEK OLDU!

Çerkezköy Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencileri ellerine kitaplarını alıp, kahvehaneye giderek burada vatandaşlarla birlikte kitap okudu.

Tekirdağ Çerkezköy`de minik öğrencilerden anlamlı bir etkinlik. Çerkezköy Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencileri öğretmenleriyle birlikte kitaplarını yanlarına alarak bir kahveye gidip, yarım saat kitap okudu. Kahvehanedeki vatandaşlarında katıldığı kitap okuma etkinliği yarım saat sürdü. Okul Müdürü Ercan Küçük, " Yetişkinlerle beraber kitap okuma yapmaya başladık. Amacımız farkındalık yaratmak."dedi.

KAHVEDE KİTAP OKUDALAR

Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencileri `Eğitimde iyi örnekler` kapsamında farklı ortamlarda okuma etkinliği yapmaya başladı. Farkındalık yaratmak adına farklı ortamlardaki yetişkinlerle beraber kitap okuma çalışmalarına başlayan Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencilerinin ilk durağı kahvehane oldu. 30 öğrenci ve 2 öğretmen etkinlik kapsamında Gaziosmanpaşa Mahallesi`ndeki Evreşe Kıraathanesi`ne giderek buradaki vatandaşlarla kitap okudu. Yanlarında fazla kitap da götüren öğrenciler bir kısım kitabı kıraathanedeki vatandaşlara dağıtarak hep birlikte 30 dakika süreyle kitap okudu. Kıraathanedeki vatandaşlardan okuduğu kitabı beğenenlere de, bu kitaplar hediye edildi.

"FARKLI ORTAMLARDA KİTAP OKUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Ercan Küçük, "Ülke olarak çok az kitap okuyan insan profiline sahibiz. UNESCO verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86`ncı sırada.Yoksul Afrika ülkeleri ile aynı konumda olduğumuz görülmektedir. Ülkemizde yetişkinlerin kitap okuma oranı çok düşük olduğundan yetişkinlerin çocuklara kitap okumada rol model olması gerekirken yetişkinleri kitap okumaya yöneltmek için öğrencilerimizi yetişkinlere rol model yapmaya çalışıyoruz. Kitap okumayan sadece bulunduğu yeri görür. Az kitap okuyan çevresini görür.Çok kitap okuyan her şeyi ve her yeri görür düşüncesiyle hareket ederek ufku geniş kitleler yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocukları ve yetişkinleri televizyon ve internet bağımlılığından kurtarıp okuyan, eleştiren,gelişen ve kendini yenileyen kitleler olması için kitap okumayı hayatlarının merkezine koymaya çalışıyoruz. Bunun için her kişinin günde en az yarım saat kitap okumayı alışkanlık haline getirmesinden yanayız. Bu amaçlarla kitap okuma faaliyetlerimize farklı yerlerde devam edeceğiz."dedi.

 



İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?