MAHALLESİ İÇİN 9 PROJE HAZIRLADI

MAHALLESİ İÇİN 9 PROJE HAZIRLADI

Çerkezköy`de muhtar adayı olan Nuray Varol, Belediye Başkan Adayları`nı aratmayan projeleriyle 31 Mart`a hazırlanıyor. 9 proje hazırlayan Varol`un ilk projesi Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi`ni `Atatürk` ile anılır hale getirmek. `Hepsi yapılabilir proj

Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtar Adayı Nuray Varol, mahallesi için 9 proje hazırladı. Seçilmesi halinde bu projeleri hayata geçireceğini söyleyen Varol, "Hepsi yapılabilir projeler. Öyle abartılı birşey yok."dedi.

Kadın muhtar adayı Nuray Varol, azalarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında projeleriyle dikkat çekti. 31 Mart`ta yapılacak yerel seçimlerle birlikte 14 bin seçmenin bulunduğu Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi`nden muhtar adayı olan Nuray Varol, bir ilke de imza attı. Varol, mahallesi için belediye başkanlarını aratmayan projeler hazırladı. Varol, `Can dostlar`, `Kadın ve Aile`, `Şefkat eli`, `Kan bankası`, `Kitap sepeti`,  `Mahalleli indirim kartı`, `Atamıza saygı ve minnet`, `Temiz çevre`, `Gençlik ve Spor` başlıklarında hazırladığı sosyal ve kültürel projelerini gazetecilerle paylaştı.

HEPSİ YAPILABİLİR PROJE

Azalarıyla birlikte gazetecilere projelerini anlatan Nuray Varol, "Bakıldığında hepsi yapılabilir proje. Uçuk projeler değil. Seçim için hazırlanmış projeler değil. Mahallemiz için yapılabilecek, üzerinde çalışılmış projelerimiz var. İnşallah mahalle sakinleri bize destek verdiğinde hepsini gerçekleştireceğiz."diye konuştu. Varol daha sonra projelerini tek tek anlattı. İlk olarak `Atamıza saygı ve minnet` adını verdiği projeden başlayan Varol, şöyle sıraladı:

ATAMIZA SAYGI VE MİNNET

Gazi Mustafa Kemal Paşa ismiyle yaşayacak. İlçemizin 10 mahallesi arasında ülkemizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüz`ün ismini taşıma şerefine sahip olan mahallemizde Atamızın izlerini ve ismini hissettirecek hamleler yapacağız. Mahallemizin uygun bir yerine Atatürkheykeli, değişik noktalarına bütler yapılması için çalışmalar yürüteceğiz. Atatürkümüz`ün Çerkezköyümüz`e gelişinin yıldönümlerini mahallemiz içerisinde çeşitli etkinliklerle, şölen havasında kutlanmasını sağlayacak, bunu da geleneksel bir kültür haline getireceğiz. 10 Kasımlarda Atamız, mahallemizde daha etkin ve farklı anılacak. Her 10 Kasım akşamı mahallemizdeki camilerde Atamız ve silah arkadaşları adına kuran okutulacak. Mahallemizi ismine layık bir mahalle haline getirecek bir proje.

KİTAP SEPETİ

Mahallemiz kitap okuyacak. Okumayı özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız arasında yaymak ve özendirmek amacıyla mahallemizin  çeşitli noktalarına `Kitap sepeti` adı altında mini kitaplıklar temin edeceğiz. Mahalle aralarına koyacağımız kitap sepeti aracılığıyla vatandaşlarımıza edebiyatı sevdirecek, komşulararası paylaşımı, alışverişi, birlikteliği sağlayacağız.

MAHALLE İNDİRİM KARTI

Alışverişlerimizde öncelikli olarak kendi mahalle esnafımızı tercih edeceğiz. Mahalle muhtarlığımızdan GMKP Mahalleli İndirim Kartı tedarik edeceğiz. İndirim kartlarımızla mahalle esanfımızdan alışveriş yaptığımızda yüzde 5-10-15-20 gibi oranlarda indirim uygulanacak. İndirim kartları mahallemizde faaliyet gösteren ve bu uygulamaya dahil olan esnaflarımızda geçerli olacak. Bir çoğunun vergi dairesi ilçemizde dahi olmayan ve şehrimizin kaynaklarını başka şehirlere kaydıran büyük AVM`lere mecbur kalmayacağız. Esnafımızı yaşatırken, bizimde kazancımız olacak.

KAN BANKASI

Aranan kan mahallemizde bulunacak. Kan ihtiyacı bazen çok acil ihtiyaç olabiliyor ve vatandaşlarımız aradıkları kanı bulmakta çok zorlanıyorlar. Bu hepimizin başına gelebilecek bir durumdur.  Oluşturacağımız Kan Bankası`nda gönüllülerin ve duyarlı vatandaşlarımızın kan grubu ve telefon numaralarının bulunduğu listeler bulunacak. İhtiyaç duyulan kan, önceden oluşturacağımız listede hızla bulunarak, ihtiyaç sahibi ile buluşturulacak. Hayata kan ve can veren bir proje.

GENÇLİK VE SPOR

Gençlerimizi spora teşvik edeceğiz. Gençlerimizin beden ve zihin gelişimlerini artırıcı sporlar yapmalarına öncü olacağız. Gençlerimize ve çocuklarımıza mahalle aralarında spor yapabilecekleri  alanlar açılmasına çalışacağız. Sokak basketbolu, masa topu, langırt, bilardo, satranç turnuvaları düzenleyeceğiz. 19 Mayıs kortejlerinde gençlerimizden oluşan bir ekiple mahallemizi temsil ettireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Gençlik, Eğitim Kültür ve Spor Kulübünü hayata geçireceğiz. Gençliğimizi yeşertecek bir proje. Böylece gençlerimizi uyuşturucu, alkol, sigara ve suça yönelik kötü alışkanlıklardan uzak tutacağız.

KADIN VE AİLE

Aile,  hayatımızın ilk eğitim kurumudur. İlk eğitim aileden başlar. O halde, ilk önce aile bireyleri eğitimli ve bilinçli bireyler haline getirilmelidir. Mahallemiz, elbette ki eğitim düzeyi yüksek bir mahalledir ve çok güzel çocuklar yetiştirmektedir. Bizde, bu güzelliğe katkıda bulunabilmek adına, belirli aralıklarla, eğitici ve geliştirici, konferans ve seminerler düzenleyecek, zaman zaman kişisel gelişim uzmanları, zaman zaman psikologlar, yaşam koçları gibi, alanlarında uzman isimleri getirerek mahalle insanlarımızla buluşturacağız.

CAN DOSTLAR

Hayvanlar, insanlara Allah`ın birer emanetidirler. Yüce dinimiz ve tüm dinler hayvanlara iyi davranmayı öğütler. Tüm gelişmiş toplumlarda hayvanlara iyi davranır, onların ihtiyaçlarını karşılayacak adımlar atarlar. Mahallemizde hayvan sevgisi bilincini yayacak, onları Can Dostlarımız olarak sevdireceğiz. Sokak aralarına su ve mama kutuları koyacağız. Mamamatikler temin etmeye çalışacağız. Bir takım yemek atıklarını çöpe atmayacak, can dostlarımıza ikram edeceğiz. Kışın soğuktan korunabilecekleri barınaklar oluşturacağız.

TEMİZ ÇEVRE

Atıklar çöp, sokaklar çöplük değildir. Evlerimizde ya da işyerlerimizde, işimize yaramayan her şeyi mutfak çöpleriyle birlikte karıştırarak, çöp bidonlarına atıyoruz. Halbuki, her madde her cisim kendine göre, geri dönüştürülebilecek birer atıktır. Mahallemizi, çevre ve geri dönüşüm hakkında sürekli bilinçlendirici çalışmalar yapacağız. Kağıtlar ayrı, camlar ayrı, piller ayrı, plastikler ayrı, kızartma yağları ayrı şekillerde, ayrı kutulara atılması yönünde bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Çevreyi, havayı, doğayı koruyacak bir proje.

ŞEFKAT ELİ

Mahallemizin hangi köşesinde, yalnız ve bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlılar varsa, gidip bulacağız. Oluşturacağımız hayırsever, gönüllü Şefkat Elleri ile belli zamanlarda, bakımları yapılacak, evleri, çamaşırları temizlenecek, yemekleri pişirilecek ya da tedarik edilecek.

VAROL`UN AZALARI

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtar Adayı Nuray Varol`un azaları arasında da kendisi gibi üç kadın bulunuyor.  İlknur Akbulut, Nurcan Alver, Neslihan Genç ile birlikte diğer azalar ise şöyle: Ese Şahin, Ali Ekber Bıyık, Kürşat Mete, Adnan Çörüş, Tamer Ediş.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?