HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

TMS İŞÇİLERİ BİR YILLIK MÜCADELEYİ KAZANDILAR

TMS İŞÇİLERİ BİR YILLIK MÜCADELEYİ KAZANDILAR

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, geçen yıl Ünal Kablo`dan sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan işçilerin tamamının açtıkları davayı kazandığını duyurdu.

Fabrikalarda örgütlenme çalışmalarını sürderen Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi, Ünal Kablo firmasında sorun yaşamıştı. Sendikalı oldukları gerekçesiyle geçen sene toplam 32 kişinin işine son verilirken, Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi`ndeki Ünal Kablo önünde Türk Metal Sendikası üyeleri eylem yapmıştı.

SENDİKALI OLMAK ANAYASAL HAKTIR!

İşten çıkartılan 32 işçi de açılan davaları kazandı. Daha önce 16 işçinin tazminat kazandığını belirten Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay, diğer 16 işçi için de açılan davanın kendi lehlerine sonuçlandığını bildirdi. Özden yaptığı açıklamada, ?Bölgemiz?de faaliyet gösteren Ünal Kablo`da ücretlerinin ve çalışma koşullarının patronun iki dudağı arasında olmasını istemeyen ve hakettikleri koşullarda çalışmak isteyen işçileri, sırf sendikamıza üye olduklarından dolayı pandemi döneminde KOD-29 bahanesiyle işten çıkartan Ünal Kablo yönetimine karşı arkadaşlarımız için açtığımız davaların 16` sı 14.07.2021 tarihi itibariyle lehimize sonuçlanmıştı. Bu gün itibari ile de diğer 16 davamızda lehimize sonuçlanmıştır.? dedi.

Sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu belirten Özden, ?Sendikalı olmak isteminin ?Suç? değil bir ?Hak? olduğunun kanıtı olan bu davalar sonrası bölgemizde tek bir örgütsüz metal emekçisi kalmayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kutsal mücadelede bizlere sonuna kadar destek olan başta Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak olmak üzere, Genel Merkez Yöneticilerimize teşekkür ederiz.?dedi.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI