AK PARTİ MECLİS OYLARI İÇİN İTİRAZ ETTİ

AK PARTİ MECLİS OYLARI İÇİN İTİRAZ ETTİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, 113 farkla CHP`nin önde olduğu Meclis Üyelikleri sayım sonuçlarıyla ilgili bugün Tekirdağ İl Seçim Kurulu`na müracaat etti. İl Seçim Kurulu kabul ederse, 2 bin 869 geçersiz oyun yeniden sayımı yapılacak.

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök tarafından İlçe Seçim Kurulu`na  yapılan 5 ayrı noktadaki itirazın 4`ü kabul edilirken, bir tanesi reddedilmişti. Şimdi o reddedilen itiraz İl Seçim Kurulu`na götürüldü.

113 FARK VAR

Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu`na yapılan itirazdan sonra bir sandıkta sayımı yapılan oyların yanlışlıkla  AK Parti yerine CHP`ye yazılması nedeniyle 278 olan meclis üyeliği oy farkı 113`e düştü. Bugün Tekirdağ İl Seçim Kurulu`na müracaat eden AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, 2 bin 869 olan geçersiz oylarında yeniden sayılmasını istedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Kök, "Seçim sonuçlarına göre 2 bin 869 tane geçersiz oy bulunuyor. Biz bu oyların da yeniden sayılmasını istedik. Ancak İlçe Seçim Kurulu kabul etmedi. Bugün de Tekirdağ İl Seçim Kurulu`na bu noktadan itirazda bulunduk. Çünkü aramızdaki fark çok az ve geçersiz kabul edilen oylardan önemli bir kısmı AK Parti`ye verilmiş oylar.  Reddedilirse, bu kez Yüksek Seçim Kurulu`na itiraz edeceğiz."dedi.

KONTENJANI CHP Mİ AK PARTİ Mİ ALACAK?

Pazar günü yapılan seçimlerde CHP Adayı Vahap Akay, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi 5 bin 145 oy farkla kazanmıştı. Seçimde, CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay 46 bin 545 oy ile yüzde 50.20, AK Parti Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva ise 41 bin 400 oyla yüzde 44.65 oranıyla seçimi tamamlamıştı. Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi aday seçiminde de ise CHP 42 bin 229, AK Parti ise 41 bin 951 oy almıştı. Aradaki fark ise 278 oy olarak çıkmıştı. Bu sonuçlara göre 3 kişilik kontenjan üyeyi CHP kazandı. Ancak AK Parti`nin itirazı sonrası fark 113`e düştü. Meclis üyeliklerinin sonuçlanması için İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu`na yapılacak itirazların sonuçlanması beklenecek.  İtiraz sonuçlarına göre AK Parti Meclis`te öne geçerse, 3 kontenjan meclis üyesi yer değiştirecek. Böylece 17 Meclis Üyesi AK Parti`de 14 Meclis Üyesi CHP`de olacak.  
 



Anahtar Kelimeler: