YANCI BAŞKAN PERSONEL KIYIMINA BAŞLADI!

YANCI BAŞKAN PERSONEL KIYIMINA BAŞLADI!

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`a bu kez personel kıyımlarını sordu. Kök, "Bizim yancı başkan 50-60 kişinin işine son verip, yerine seçim dönemi söz verdiği kişileri işe almak için harekete geçmiş, bu doğru

Hafta başında Trakya Flaş Haber`den Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,`a `Su` zammını soran AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, bu kez personel kıyımını sordu. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumlarının yaptığı yatırımlarla övünmesi nedeniyle Adını `Yancı Başkan` koyduğu Belediye Başkanı Vahap Akay`a yeni işten çıkarmaları soran Kök, "Bizim yancı başkan, seçim dönemi kendisine çalışmayan tüm belediye personelini yerinden etmiş. Kendisine `Herkesin başkanı` sözünü hatırlattığımızda Yancı Başkan, yine egosunun esiri olduğunu gösterdi. Şimdi taşeron işçilerine gözünü dikmiş. Yeni personel alacak belediyenin bütçesi yok. O da mevcutlardan çıkartıp, yerine söz verdiklerini almaya çalışıyormuş. Bunlar doğru mu?"dedi.

50-60 KİŞİNİN HAZIRLIĞI YAPILIYOR

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, bu kez Belediye`de yaşanan personel yer değişiklikleri ve atamalarıyla ilgili Başkan Akay`ı topa tuttu. Kök`ün su zamlarına ilişkin yaptığı açıklamalara cevap veremeyen Başkan Akay`a, Belediye`de yaşanan personel kıyımını soran Kök, "Herkesin yancı başkanı, ilk göreve geldiğinde bundan 5 yıl önce 150 kişiye yakın insanı işinden et. Sonra yandaş 300 kişi işe aldı. Şimdi seçimi kazanır kazanmaz, müdür, şef, işçi demeden hatta 657`ye tabi personeli dahi yerinden etti. Peyder pey de işte çıkaracakları personeli fişliyormuş! Şu anda 50-60 işçinin çıkışı için hazırlık olduğu belirtiliyor. Bu sayının 100`ü bulacağı belirtiliyor. Vahip olan ise, işten çıkardıklarının yerine seçim dönemi söz verdiği yeni kişileri işe alacak olması. İnsanlar, şu anda işinden olmamak için ne yapacağını şaşırmış durumda. Üstelik, bu kişilerin çoğunu kendisi işe almış deniliyor."dedi.

MAZBATASINI ALDI KIYIMA BAŞLADI

Akay`ın mazbatasını aldığı haftanın ertesinde hemen personel kıyımına başladığını dile getirerek, "Bu ne öfke, bu ne nefret. Seçim bitti, mazbatasını aldı ertesi hafta başı hemen belediye içinde personel kıyımına başladı. Belediye içerisinde, ne kadar seçim dönemi kendisine çalışmayan, mesafeli olup, işini yapan personel varsa hepsinin yerini değiştirdi. Pasif görevlere gönderdiği personeli adeta yıldırarak işinden vazgeçmeye zorluyor. Bu mudur herkesin başkanı olmak. Beş yıl çalıştığı, hatta kendisinin işe aldığı personelle dahi geçinemeyen bir başkan."diye konuştu.

YANCI BAŞKAN EGOSUNUN ESİRİ OLMUŞ

Çerkezköy Belediye Meclisi`nde AK Parti Grup Başkan Vekili Sait Yazı`nın belediye personeline yönelik kıyımı dile getirmesini hatırlatan Kök, "Bizim yancı başkan, seçim dönemi kendisine çalışmayan tüm belediye personelini yerinden etmiş. Kendisine `Herkesin başkanı` sözünü hatırlattığımızda Yancı Başkan, yine egosunun esiri olduğunu gösterdi. Malum son meclis toplantısında partimizin meclis üyelerinden gurup başkan vekilimiz Sait Bey, belediye bünyesindeki devlet memurlarını önemsiz ve atıl görevlere sürgün edilmesini sordu. Bizim Yancı Başkan her zaman ki gibi, `kimin nerede çalışacağına ben karar veririm` dedi. Bunları Çerkezköy halkı bir kenara lütfen kayıt etsin. Çünkü biz seçim döneminde bu `Herkesin başkanı` sözüne inanmayın demiştik. İnandıramadık. Şimdi Yancı Başkan, icraatlarıyla bizzat kendisi Çerkezköylüler`in gözüne sokarcasına bizim anlatamadığımızı anlatıyor."ifadelerini kullandı.

 



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?