HIZLI TREN PROJESİ İÇİN ÇERKEZKÖY`E HEYET GELDİ

HIZLI TREN PROJESİ İÇİN ÇERKEZKÖY`E HEYET GELDİ

AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök`ün girişimiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı`ndan bir heyet bugün Çerkezköy`e gelerek Hızlı Tren Projesi`nin güzergahı üzerinde yeni bir çalışma başlattı. Heyet çalışmasını Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi yetkililerinden

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan öncülüğünde Ankara`ya yapılan ziyaretler çok hızlı sonuç vermeye başladı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Hızlı Tren Projesi ile ilgili olarak bugün Çerkezköy`e bir heyet geldiğini belirterek, "Bu heyet Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyemiz`deki yetkililerle birlikte BSH Kavşağı ve İstasyon Mahallesi`ndeki geçiş güzergahı ile ilgili inceleme ve yeniden değerlendirme yapacak."dedi.

ÇERKEZKÖY Belediye Başkanı Vahap Akay`ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantılarıyla gündeme taşıdığı Hızlı Tren Projesi`ne AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök el attı. Belediye Başkanı Akay, "Bize resmi olarak bir bilgi ulaşmadı" diyerek İstasyon Mahallesi`ndeki Emniyet Müdürlüğü`nün yanı başında ve BSH Kavşağı`ndaki hızlı tren geçiş güzergahı ile ilgili de eleştirilerde bulunmuştu. Çerkezköy`ü ikiye böleceğini söylediği `Hızlı Tren` geçiş güzergahında yükseltmenin olmasını eleştiren Başkan Akay`ın bu açıklamalarını takip eden AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, Bakanlık yetkililerinden Çerkezköy`e gelmelerini talep etti.

HIZLI TREN KONUSUNU ANKARA`DA ANLATTI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın, hızlı tren projesiyle ilgili olarak söylediklerini Ulaştırma Bakan Yardımcısı Selim Dursun`a aktaran AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, "Edirne`de yapılan hızlı tren hattı temel atma töreninde sayın Bakan Yardımcımızla görüşmüştüm. Burada Çerkezköy Belediyesi`nin projeyle ilgili bilgilendirilmediğini detaylı olarak bilgilendirme yapılması gerektiğini aktarmıştım. Geçen haftaki Ankara ziyaretimizde de durumu bir kez daha anlattım."dedi.

PROJE MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜM

Proje müdürüyle görüşerek hızlı tren hattının Çerkezköy güzergahı ile ilgili çekinceleri aktardığını söyleyen Kök, "Ulaştırma Bakanlığı`nda Daire Başkanı ve aynı zamanda da hızlı tren projesinin Kapukule Çerkezköy Hattı`nın proje müdürü Gökhan Tacim başkanlığında bir heyetle görüştüm ve durumu detaylı bir şekilde anlattım. Çerkezköy Belediyesi`nin kapsamlı bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini söyledim. Emniyet Müdürlüğü`nün bulunduğu yer ve BSH kavşağı ile ilgili üst geçit mi olacak alt geçim mi olacak, nereden geçecek, bu konular tekrar ele alınacak."  

ÇERKEZKÖY`E HEYET GELDİ

Bakanlık yetkililerinin BSH Kavşağı ve İstasyon geçiş güzergahı ile ilgili sıkıntıların proje değişikliği ile çözülebileceğini söylediklerini aktaran Kök, "Bugün Çerkezköy`e Gökhan Tacim başkanlığında bir heyet geldi. Çerkezköy Belediyesi`ni bilgilendirecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi yetkililerinden oluşan bir komisyonla birlikte sözü edilen iki noktada yeniden bir çalışma yapılacak. 20-25 gün boyunca Gökhan Tacim başkanlığındaki heyet belediye yetkilileriyle birlikte çalışıp proje üretecek."diye sözlerini tamamladı.

 



Anahtar Kelimeler:

MİLLİ TAKIM MAÇINDA ADIM ATILACAK YER KALMADI

5 ATM’Yİ SOYMAK İSTEYEN HIRSIZ: PİŞMANIM

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ