ÜMİT KÖK`DEN VAHAP AKAY`A İSTİFA RESTİ

ÜMİT KÖK`DEN VAHAP AKAY`A İSTİFA RESTİ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Köy, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`a meydan okudu: Benim yönetimimden biri Belediye`yi dolandırdığı çıkarsa istifa ederim, Belediye personelinden biri çıkarsa Başkan Akay istifa edecek mi?

Çerkezköy Belediyesi`nin İmar ve İskan işlerinde patlayan `Ruhsat` dolandırıcılığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, Belediye Başkanı Vahap Akay`a meydan okudu. Başkan Vahap Akay`ın, `Yanındakilere baksın` şeklindeki  imalı sözlerine karşın keskin bir çıkış yapan İlçe Başkanı Kök, "AK Parti İlçe Yönetimi`nden biri belediyedeki dolandırıcılık olayına karışan müteahhitlerden biri olarak suçlu olduğu ortaya çıksın ben görevimden istifa edeceğim. Peki Belediye Başkanı Vahap Akay, sorumluluğu altındaki personelinden biri suçlu çıkarsa istifa edecek mi?"dedi.

5 YILDIR BELEDİYE`Yİ KİM YÖNETİYOR?

Radyo Şeker`deki Kara Kutu programına konuk olan AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, gazeteci Abdulhamit Albez`in Çerkezköy Belediyesi`nde yaklaşık bir ay önce patlak veren `Dolandırıcılık` olayına ilişkin sorularını yanıtladı. Ünal Fırat`ın moderatörlüğünü yaptığı programda ruhsat harçlarıyla ilgili yaşanan dolandırıcılık olayını değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Kök, keskin çıkışlar yaptı. Belediye Başkanı Vahap Akay`ın ilk basın toplantısından başlayan Kök, "Şaşkınlıkla izledim Belediye Başkanı`nı. Çünkü ilk basın açıklamasında öyle bir konuşma yaptı ki sanırsınız 5 yıldır Çerkezköy Belediyesi`ni yöneten kişi değil, muhalefet partisinde olan bir kişi gibi konuştu. Çerkezköy Belediyesi`nin personelinin bu işin göbeğinde olduğu, dolandırıcılık, hırsızlık adına ne derseniz diyin. Bir olay olmuş. Başkan öyle bir açıklama yapıyor ki sanki belediyeyi 5 yıldır o yönetmiyor.  Açıklamaları kendini kahraman gibi gösteriyor. Hatta maalesef basın yoluyla da bu şekilde  aktarılmaya çalışılmasını şaşırarak takip ediyorum. Belediyeyi 5 yıldır kim yönetiyor?"dedi.

İKİ GÜNDE TESPİT ETTİK

Başkan Akay`ın ilk basın toplantısında sürekli müteahhitler üzerinde durduğu, belediye içerisiyle ilgili konuşmadığını hatırlatan Kök, " İlk basın açıklamasını izlememizle beraber biliyorsunuz cuma günüydü. Hemen hızlıca bu işin araştırmasına koyulduk. Nedir, ne değildir, nasıl yapılmıştır, bu güne kadar niçin tespit edilememiştir? Gibi incelemeler yaptık. Cumadan sonraki ilk pazartesi günü elimize geçen veriler doğrultusunda hemen bir basın açıklaması yaptık. Bu işin merkezinde belediye personellerinin de olduğunu iki günlük bir çalışmayla tespit ettik."diye konuştu.

NÖBETÇİ SAVCI VAR

Başkan Akay`ı suç duyurusunda bulunmakta geç kalmakla suçlayan Kök, şunları kaydetti:  "Biliyorsunuz sayın Başkan, bu olayı tespit ettikten sonra, kendilerinin araştırdığını, araya bayram tatili girdiğini anlattı. 28 Mayıs 2019`da tespit edip, 13 Haziran`da paylaştığını gördük. Dikkatimi çeken nokta şuydu.  28 Mayıs 2019 tarihinde belediye personelinin tahakkukun sahte olduğunu tespit ettiğini söyledi. Bir belediye başkanını yapması gereken tek şey var soluğu savcılıkta almasıdır. Kendisi savcı, hakim, polis değil. Belediye başkanı. Kendi ağzıyla söylüyor `sahte olduğunu tespit` ettik. Tespit ettiğini doğrudan neden savcıya bildirmedi? Bayram tatili de olsa seyranda olsa her zaman nöbetçi savcı  vardır. Her zaman suç duyurusunda bulunabilir. Sahte tahakkuk fişini tespit etmiş. Dikkat ettim. Daha neyin derdindesin. İşini gücünü bırak doğrudan adliyeye git suç duyurusunda bulun. Kendini savcı sanıp bu işi araştırdığını ve sair söylüyor.  Bu işin içine giren,  sahtekarlık yapan, zimmetine para geçiren bir personel bu basın açıklamanızla birlikte kaçmasına sebebiyet vermiş olmuyor musunuz? Bir şekilde delil karartmış olmuyor musunuz?  En dikkat çeken, en dikkat çekilmesi gereken bir konu. Neden tespit ettiğin gün suç duyurusunda bulunmadı?"

BİRİM AMİRLERİNİ İNCELEME KOMİSYONU`NA KOYMAK AKIL İŞİ DEĞİL!

Akay`ı oluşturduğu `İnceleme komisyonu` ile de eleştiren Kök, "İyi niyetle bakalım. Velev ki fark etmediler. Fark etmemişlerde olabilirler, fark etmişle olabilirler. Sayı her gün artıyor. Birle başladı şu an 5`e çıktı. Belki birim amirleri de çıkacak. Olasılık dahilinde mi? Olasılık dahilinde. Olabilir, olmayabilirde. Bunu göre göre bunu bile bile kurulan inceleme komisyonuna o birim amirlerinin konulması ne kadar doğru? Bu akıl işi değil. Ben olsaydım yapmazdım. Çağırırdım muhalefet partilerini. Arkadaşlar maalesef iki yıldır üç yıldır her neyse artık, bizim bugüne kadar tespit edemediğimiz, belediyenin içinde dolandırıcılık sahtekarlık tespit ettik. Bunu daha iyi tespit etme adına bir komisyon kuralım. Şeffaf şekilde olsun. Kendi güvendiğin meclis üyelerinden de alırsın, muhalefetten de meclis üyeleri katılır, kurarsın. Birimlerin amirlerinin konulması ne kadar doğru?"diye sordu.

KİM MÜFETTİŞ TALEP ETTİ?

Müfettiş gelmesinin gecikip gecikmediğine ilişkin soruya yanıt veren Kök, "Burası Muz Cumhuriyeti değil!  Hukuk devleti. Ben AK Parti ilçe başkanı olarak müfettiş talep edemem. Biz hemen savcılığa  gidip ihbar, suç duyurusu noktasında yapacağımızı yaptık. Bu işi yapacak kaymakamdır. Belediye Başkanın müfettiş isteyip istemediğini bilmiyorum. Kamuoyuna müfettiş istediğini söylüyor. Ben şunu biliyorum. Bu olay gün yüzüne çıkınca sayın Kaymakamımız Çerkezköy Belediye Başkanı`na `kendin müfettiş talep et, yoksa ben edeceğim` dediğini duydum. Kaymakam Bey`in kendi muhakkiklerine bir rapor hazırlatıp bu raporu ekine koyarak valilikten müfettiş değil müfettişler talep ettiğini biliyorum. Sen şimdi Kaymakam Bey`in sana talep et dediği zaman etmediysen, Kaymakam ettiyse onu geç. Sen bu saatten sonra talep etsen ne olur etmesen ne olur? Bunların hepsi algı, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik hareketler.  Kendisi Kaymakam Beyden önce talep etmişse ben kendinden özür dileyeceğim. Bu algı. Hiç boşuna kamuoyunu yanıltmasın."ifadelerini kullandı.

ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE Mİ ÇALIŞIYORUM, AYDINLATMAYA MI?

AK Parti İlçe Başkanı olarak olayın ortaya çıkmasından sonra yapmaları gereken her şeyi yetkileri ve sınırları dahilinde yaptıklarını belirten Kök, "AK Parti İlçe Başkanı olayın üzerini örtmek istiyormuş? Buna gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. Meclis üyelerimizin tamamını imzası ve benim imzamla savcılığa ihbarda bulunmuş bir partiyiz. Neyle bizi kapatma noktasında suçlayacaksınız. Benim il başkanım, milletvekillerim bu olayı kapatmaya çalıştığımı mı yoksa aydınlatmaya çalıştığımı mı biliyor. Hangi noktada çalıştığımı hepsi biliyor. Bunu belirtmek istiyorum.  Neredeyse olayın `AK Parti İlçe Başkanlığı içinde yapıldı` diyecekler.  Sanki belediyenin içinde çalışan personel değil benim yönetimim yapmış, ben de olayı kapatmaya çalışıyorum. Olay sanki AK Parti İlçe Başkanlığı`nda geçiyor. Buna güler misin ağlar mısın?"dedi.

BEN İSTİFA EDERİM, AKAY`DA İSTİFA EDECEK Mİ?

Son basın toplantısında AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök`ü suçlayan Çerkezköy Belediye Başkanı  Vahap Akay`ın, `Yanındakilere baksın` şeklindeki  imalı sözlerine karşın keskin bir çıkış yapan İlçe Başkanı Kök, "AK Parti İlçe Yönetimi`nden biri belediyedeki dolandırıcılık olayına karışan müteahhitlerden biri olarak suçlu olduğu ortaya çıksın ben görevimden istifa edeceğim. Peki Belediye Başkanı Vahap Akay, sorumluluğu altındaki personelinden biri suçlu çıkarsa istifa edecek mi?"dedi. Kök şunları kaydetti: "Ben bu konuyu detaylı da konuşabilirim. Direkt şunu der konuyu kapatabilirim de. Eğer bu soruşturma sonucunda, ki buna bile gelmeyin. Eğer Belediye Başkanı çıkıp derse ki, `AK Parti yönetiminde bir arkadaşın Çerkezköy Belediyesi`ni dolandırdığı intibası bende oluştu`  yeter.  Veya benim yönetimimden biri, bir müteahhit, Çerkezköy Belediyesi`ni savcılık soruşturması sonucunda dolandırdıysa, bizzat kendisi bu işi yaptıysa, ben o gün AK Parti İlçe Başkanlığı`ndan istifa ederim. Peki, Çerkezköy Belediye Başkanı sayın Vahap Akay,  belediye personelinden herhangi biri ya da bir kaçı savcılık soruşturması sonucunda suçlu çıkarsa istifa edecek mi?"



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?