Tarih: 03.04.2019 15:07

AK PARTİ MECLİS`TE FARKI 113`E DÜŞÜRDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Dün itiraz süresi içerisinde yapılan Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili başvuru bugün İlçe Seçim Kurulu`nca karara bağlandı. Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök tarafından yapılan 5 ayrı noktadaki itirazın 4`ü kabul edilirken, bir tanesi reddedildi.

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarıyla ilgili itiraz süresi içerisinde Çerkezköy`de AK Parti tarafından İlçe Seçim Kurulu`na başvuru yapmıştı. Dün yapılan itiraz ile AK Parti Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçim sonuçlarının gayri resmi sonuçlarının yeniden belirlenmesini istedi. Bugün itirazlardan bir kısmı kabul edilirken, Meclis Üyeliği seçimlerindeki `Geçersiz oyların` yeniden sayılması reddedildi. Oylarının özellikle Meclis`te artığını belirten Kök, reddedilen meclis oylarındaki geçersiz oy sayımının yeniden yapılması için Tekirdağ İl Seçim Kurulu`na müracaat edeceklerini söyledi.

MECLİS`TE FARK 278`DEN 113`E DÜŞTÜ

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilen itirazlar sonucu yapılan yeniden sayımla birlikte Büyükşehir Belediyesi`nde öne geçtiklerini, Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçiminde oylarının arttığını söyledi. Kök şunları kaydetti: "Islak imzalı tutanaklarla İlçe Seçim Kurulu`ndaki birleştirme tutanakları arasındaki fark ve geçersiz oyların sayımına yönelik itirazlarda bulunduk. Bu itirazlarımız sonucunda Belediye Başkanlığı seçiminde oyumuz 149 arttı. Meclis Üyeliği seçiminde aradaki fark 278 idi. Bu fark da 113`e düştü.Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarında AK Parti 1 oy gerideydi. İtirazımız sonucunda 35 oy öne geçtik. "diye konuştu.

İL SEÇİM KURULU`NA İTİRAZ EDECEĞİZ

Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu`na yaptıkları itiraz sonucunda özellikle Meclis oylarında yaşanan artışla aradaki farkın 113`e düşmesi AK Parti`yi umutlandırdı. Ak Parti İlçe Başkanı Kök, "Seçim sonuçlarına göre 2 bin 869 tane geçersiz oy bulunuyor. Biz bu oyların da yeniden sayılmasını istedik. Ancak İlçe Seçim Kurulu kabul etmedi. Yarın Tekirdağ İl Seçim Kurulu`na bu noktadan itirazda bulunacağız. İtirazımız kabul edilirse, geçersiz oylar yeniden sayılacak. Reddedilirse, bu kez Yüksek Seçim Kurulu`na itiraz edeceğiz."açıklamasında bulundu.

Pazar günü yapılan seçimlerde CHP Adayı Vahap Akay, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi 5 bin 145 oy farkla kazanmıştı. Seçimde, CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay 46 bin 545 oy ile yüzde 50.20, AK Parti Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva ise 41 bin 400 oyla yüzde 44.65 oranıyla seçimi tamamlamıştı.

KONTENJAN ÜYELER HANGİ PARTİDE OLACAK?

Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi aday seçiminde de ise CHP 42 bin 229, AK Parti ise 41 bin 951 oy aldı. Aradaki fark ise 278 oy olarak çıkmıştı. Bu sonuçlara göre 3 kişilik kontenjan üyeyi CHP kazandı.  İtiraz sonuçlarına göre AK Parti Meclis`te öne geçerse, 3 kontenjan meclis üyesi yer değiştirecek. Böylece 17 Meclis Üyesi AK Parti`de 14 Meclis Üyesi CHP`de olacak. Belediye Başkanı CHP`den olacak ancak Meclis çoğunluğu AK Parti`de olacak. Şu an için Meclis oyları arasında 113 fark var.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —