ÇED BAŞVURUSUNUN GERİ ÇEKİLMESİ UNUTULMUŞ!

ÇED BAŞVURUSUNUN GERİ ÇEKİLMESİ UNUTULMUŞ!

SON DAKİKA... Trakya Flaş Haber`e açıklama yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Kapaklı-Çerkezköy arasındaki Pınarça`ya yapılacağı söylenen Termik Santral`den `Kesinlikle` vazgeçildiğini tekrarladı ve kamuoyunun merak ettiği `Teknik nedenleri

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, daha önce `İptal` olduğunu açıkladığı Termik Santral ile ilgili çıkan haberlere açıklık getirerek, bir kez daha iptal edildiğini vurguladı.

BAKANLIK YALANLADI HABERLERİ ÇIKTI...

Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan haberde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel`in, Termik Santralle ilgili açıklamalarının Bakanlık tarafından yalanlandığı yer alırken, Yeşil Barış Hukuk Derneği ve Silivri Çevre Derneği?nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı?na yaptığı bilgi edinme başvurusu kaynak gösterildi. Trakya Flaş Haber`in de kullandığı haberde Yeşil Barış Hukuk Derneği ve Silivri Çevre Derneği`nin başvurusu sonucunda, Bakanlık ve Elektrik Üretim A.Ş tarafından verilen yanıtta ?Projenin ÇED raporu hazırlanma aşamasında olup ÇED süreci devam etmektedir? denilmişti. Yine aynı kapsamda EÜAŞ?ye yapılan bilgi edinme başvurusuna gelen yanıtta ise ?Trakya Bölgesi?ndeki kömür kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik proje geliştirme süreçleri devam etmektedir. Bahsi geçen konular Bakanlığın takdirindedir? ifadeleri kullanılmıştı.

ÇED BAŞVURUSU GERİ ÇEKİLMEMİŞ

Çıkan haberlerle ilgili olarak Trakya Flaş Haber`e açıklamalarda bulunan Milletvekili Mustafa Yel, "Bugün çıkan haberlerin ardından hemen Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcımızı aradım. EÜAŞ`ın daha önce yaptığı bir başvuru varmış. Bu başvuru henüz geri çekilmemiş. Bu yüzden o şekilde cevap verilmiş. Daha sonra Enerji Üretimi Genel Müdürümüz`ü aradım. Genel Müdürümüz`de EÜAŞ`ın başvurusunu geri çekmemiş olabileceğini bu yüzden kaynaklandığını söyledi. Sanki biz yalan söylemişiz gibi bir durum ortaya çıktığını sayın Bakanımıza anlattım. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu süreçle ilgili gerekli müdahaleyi yaptı. EÜAŞ`ın başvurusunu geri çekmesini bekliyoruz. Ardından bir açıklama yapacağız. "dedi.

KESİNLİKLE VAZGEÇİLMİŞTİR

Yel, Termik Santral yapımından kesinlikle vazgeçildiğini belirtirken kamuoyunda merak edilen `Teknik nedenleri` de ilk kez Trakya Flaş Haber`e açıkladı. Yel, "Sayın Bakanımızla görüştüğümde kesinlikle vazgeçildiğini söyledi. Gerekli adımları da attı. Termik santral yapılması teknik nedenlerden olan kömürün verimsiz olması nedeniyle vazgeçilmiştir. Yani bölgemizde yapılan araştırma sonucunda kömürün verimsiz olduğu görülmüş, ekonomik olarak yeterli olmadığı için vazgeçilmiştir." ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?