MİLLİ ÜRETİM ÜSSÜ`NÜN TEMELİ ATILDI

MİLLİ ÜRETİM ÜSSÜ`NÜN TEMELİ ATILDI

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP Orta Ölçekli Sanayi Sitesi`nin temeli törenle atıldı.

Tekirdağ Ergene`de, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Milli Üretim Üssü TEKMÜSKOOP Orta Ölçekli Sanayi Sitesi`nin temeli törenle atıldı.

Ergene`nin Velimeşe Organize Sanayi Sitesi`nde düzenlenen temel atma törenine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ile davetliler katıldı.

17 YILDA TÜRKİYE 5.5 ORANINDA BÜYÜDÜ

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Türkiye`nin kabuğunu kırdığını, hem bölgesinde hem de dünyada güçlü bir ülke konumuna doğru hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, "2000`lerin başında, ekonomik krizlerle boğuşan, siyasal anlamda parçalanmış bir yapıya sahip vatandaşlarının her açıdan maddi ve manevi sıkıntılar yaşadığı bir Türkiye`den, bugün Allah`a şükürler olsun ekonomisiyle, siyasetiyle, sahip olduğu maddi manevi kazanımlarıyla çok güçlü bir Türkiye var. Son 17 yılda, Türkiye ekonomisi ortalama yüzde 5.5 oranında büyüdü."dedi.

ORTALAMA ENFLASYON 9.8

Türkiye`nin son 17 yılda ortalama enflasyonunun yüzde 9.8 olduğunu söyleyen Ağbal, şunları söyledi: " AK Parti iktidara gelmeden önceki aynı 17 yıla baktığımızda ortalama enflasyon oranı yüzde 69. Yüksek enflasyonlarla mücadele eden bir Türkiye`den, artık çift haneli enflasyonu kabul etmeyen bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Geçen sene yaşadığımız sıkıntı nedeniyle, enflasyon bir miktar yukarıya gittiyse de, ekonomi yönetimimizi hükümetimizin aldığı kararlı tedbirlerle hızlı bir şekilde enflasyonda tekrar tek haneleri gördük. İhracat ve Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Bölgesinde küresel anlamda elde ettiğimiz bu kazanımlar, bizi uluslararası jeopolitikte de güçlü kılıyor. Artık, hep söylüyoruz `Bu bölgede kimse Türkiye`nin olmadığı bir oyun kuramaz`, bunu kimse aklına getirmesin. Bunu niye bugün böyle söylüyoruz, tabi ki en başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, ülkemizin için bu güne yaptıkları her şeyin üzerinde. Bu sayede Türkiye ekonomisiyle, siyasetiyle, savunmasıyla güçlü bir Türkiye oldu."

2020 KRİTİK BİR YIL

Ağbal, 2020 yılının kritik bir yıl olduğunu belirtirken, "2018 yılının başında karşı karşıya kaldığımız sorunları, 2018 ve 2019 yılında hızlı bir şekilde, doğru politikalarla belli bir noktaya getirdik. 2020 yılında bunun meyvelerini almaya başlayacağız. 2020 yılında yüzde 5 bir büyüme olduğunu ifade ettim. Özellikle iç tüketimde hızlı bir toparlanmayı bekliyoruz." dedi. İhracatımız da 2020 yılı büyümemize önemli bir katkı vermiş olacak. 11`inci Kalkınma Planı`nda, Sayın Başkanımızda ifade ettiler, biz kalkınmanın merkezine sanayileşmeyi koyduk. Türkiye`nin istikrarlı, güçlü, sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşmasının olmazsa olmazı sanayileşme. Özellikle de imalat sanayi noktasında, bu plan döneminde önemli atılımlar, önemli çabalar göstereceğiz. 2020 yılından itibaren de bu adımları teker teker görmeye başlayacağız. tabii burada, imalat sanayi ve sanayileşme de, organize sanayi bölgelerine ve artık küçük sanayi siteleri demeyelim, küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerine önemli roller düşüyor."

2023 KALKINMA PLANI`NA DİKKAT ÇEKTİ

 Ağbal, 2023`e ilişkin Kalkınma Planı`nda özel hedefler belirlediklerine işaret ederek, şunları kaydetti: "2023 geldiğinde hedefimiz, bu plan döneminde 64 yeni organize sanayi bölgesinin, 31 sanayi sitesinin devreye girmesi. 18 endüstri bölgesinin tamamlanarak devreye girmesini planlıyoruz. Bu dönemde, organize sanayi bölgelerinin, küçük sanayi sitelerinin orta ölçekli sanayi sitelerinin altyapılarını yapmak için de plan çalışmalarında 8 milyar lira kaynak öngördük. Dolayısıyla şimdi büyük bir hedefimiz var. İnşallah çalışmalarımız devam ediyor."

 



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI ÇORLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BAŞKAN ÇETİN: ÇEF TRAKYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ VE POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

GENÇLERE 94 ÜLKEYLE TİCARET FIRSATI

SANAL ENFLASYON RAKAMLARI İLE ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, HALK DAHA DA YOKSULLAŞIYOR