TBMM BAŞKANI ŞENTOP`TAN AKINCI`YA ÇAĞRI

TBMM BAŞKANI ŞENTOP`TAN AKINCI`YA ÇAĞRI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye`nin terörle mücadelesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin (KKTC) desteğini bekliyoruz." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 141`inci Genel Kurul Toplantısı`na katılmak üzere geldiği Sırbistan`ın başkenti Belgrad`da bir dizi ikili görüşme gerçekleştirdi. Şentop programda, skandal sözler sarfeden KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı`ya da çağrıda bulundu.

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve beraberindeki heyeti kabul eden Şentop, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, KKTC`nin Türkiye için taşıdığı öneme vurgu yaparak, operasyona yönelik eleştirileri üzüntü ile karşıladığını belirtti. Şentop, "Biz, Türkiye`nin terörle mücadelesi ve Barış Pınarı Harekatı`nda KKTC`nin desteğini de yanımızda görmek istiyoruz." dedi.

Uluçay da Türkiye`nin desteğiyle bugünlere geldiklerini belirterek, "Türkiye`nin yaşadığı her sıkıntı KKTC`yi de etkiliyor. Bu nedenle Türkiye`nin hassasiyetlerine karşı duyarlıyız." ifadelerini kullandı.

AKINCI NE DEDİ?

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasinin tepkisini çeken KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, "1974`te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?