ALMAN ORDUSU BİR HAFTADA PARİS`E GİRDİ

ALMAN ORDUSU BİR HAFTADA PARİS`E GİRDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, son günlerde Yunanistanla yakınlaşan Fransa`ya, "Yakın tarihte askeri başarınız yok. Kazandığınız tek zafer, Afrika`da mızrakla savaşan ordusuz insanlara karşı."diye tepki gösterdi.

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekilimiz Mustafa Şentop, Fransılara tarihi ayar verdi. Şentop, "Yakın tarihte askeri başarınız yok. Kazandığınız tek zafer, Afrika`da mızrakla savaşan ordusuz insanlara karşı."dedi.

Şentop yaptığı açıklamada, "Fransa`nın askeri başarısı 20. yüzyılda bir tek Afrika`da ordusu ve silahı olmayan insanlara karşı söz konusu. Mızrakla savaşanlara uçakla, tanklarla ateşli silahlarla gitmişlerdir. Orada bir başarı var. Tarihe baktığınızda bir tek başarılı komutanı vardır Napolyon. Oda Fransız değildir. Almanların bir hafta içerisinde Paris`e gittikleri bir çatışmayı, savaşı hatırlıyoruz. Fransız Ordusu`ndaki asker sayısı aşağı yukarı Almanlar`dan iki kat fazla. Fransızların silahları tankları Almanlara göre çok daha yeni ve etkiliyken bir haftada Paris`e giriyor Alman ordusu. Bugün bile bir haftada Paris`e girmek zor. Bunları şunun için anlatıyorum. Türkiye olarak hukuken haklı olduğumuzu bildiğimiz, buna inandığımız ve güvendiğimiz için her zaman diploması yoluyla da müzakereler yoluyla da her konuyu görüşmeye, tartışmaya hazırız ama bu yolla değil de başka türlü Türkiye`ye kendilerince ders vermeye kalkanlara da derslerini verip göndermeye Türkiye`nin muktedir olduğunu bir daha ifade etmek isterim."



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!

TEKİRDAĞ’DA EMEĞİN “ÖZEL” GÜNÜ