Tarih: 09.02.2019 16:45

İŞTE O BELGE!

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Şentop, Çerkezköy ve Kapaklı arasında yapılması gündeme gelen termik santralle ilgili söylentilere noktayı koydu. Şentop, ÇED süreci devam ettiği santralle ilgili bu sürecin sonlandırıldığına ilişkin belgeyi de basın mensuplarına verdi.  

 KIZILPINAR`DA KONUŞTU

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva`nın  Kızılpınar Mahallesi?nde açılışını yaptığı seçim irtibat bürosunda gazetecilerin termik santralle ilgili sorularını yanıtlayan Prof.Dr. Mustafa Şentop, söylentilere de noktayı koydu. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer?in Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisinde yapılması gündeme gelen termik santralin ÇED sürecinin devam ettiğini açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Şentop, ?Bizim partimizin karakteri bellidir. Yalan söyleyerek yapılan bir siyaseti biz kaldıramayız. Termik Santral projesinin iptal edildiği pek çok kez Bakanımız tarafından da açıklanmıştır. Buradaki kaynaklarının kullanımının rantabl olmamasından dolayı, verimli olmadığı için iptal edilmiştir.? diye konuştu.

BÜYÜK YATIRIMLARIN BAŞLAMASI DA SONA ERDİRİLMESİ DE UZUN SÜRER

Mustafa Şentop, ÇED sürecinin iptal olduğunun resmi yazısını da basın mensupları ile paylaşarak bu konu üzerinden siyaset yapmanın küçük zihniyetlerin ürünü olduğunu vurgularken CHP`lilere göndermede bulundu. Büyük yatırımların başlamasının da sona erdirilmesinin de uzun sürdüğünü anlatan  Şentop, ?ÇED süreçleri ile ilgili talepler ve süreçler var. Bende bu konuyu Enerji Bakanımıza sordum. Kesinlikle iptal edildiğini söyledi. Burada ÇED müracaatı var. Ancak bunun geri çekilme süreci de var. Sürecin sona erdiği ile ilgili resmi yazıda var. Bu konu ile ilgili herhangi bir tereddüt yoktur. Bunu seçim malzemesi yapmak küçük zihniyetlerin üründen başka bir şey değildir. Recep Tayyip Erdoğan siyasetinde verdiği sözü yerine getirmek vardır. Bunlar büyük projeler, başlarken de vazgeçerken de yapılacak şeyler uzun sürmekte. Sürecin sona erdirilmesi de bir zaman alıyor. Biz yapılmayacak dediysek yapılmayacaktır. Onların siyaset anlayışı bizim siyasi anlayışımızı anlamaya yetmez. Ufak tefek yazılarla bu konuyu seçim malzemesi yapmak doğru değil.? dedi.

BAKANIMIZ AÇIKLAYACAKTIR

Yine gazetecilerin soruları üzerine Kapaklı`da bulunan doğalgaz ile ilgili açıklamalarda da bulunan Şentop, "Kapaklı`ya hayırlı olsun" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez?in Tekirdağ`a geleceğini ve doğalgazla ilgili bizzat açıklamalarda bulunacağını hatırlatan Mustafa Şentop, ?Kapaklı`ya ve bölgemize hayırlı olsun. Sadece Kapaklı`da değil Trakya`da İstanbul`un Trakya bölgesinde de birçok kaynak bulunmuştur. Yakın zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız buraya gelerek, bizzat açıklamalarda bulunacak.Teknik bilgilerde o zaman basın aracılığı ile paylaşılacaktır.? diye konuştu.

İŞTE ÇED`İN İPTAL YAZISI

Gazetecilerle ÇED sürecinin de sonlandırıldığına ilişkin resmi yazıyı paylaşan Şentop, "Burada açıkça yazıyor."dedi. İşte ÇED`in sonlandırılmasına ilişkin Bakan Adına Genel Müdür Vekili Ercan Gülay imzalı yazı:

Tekirdağ İli, Çerkezköy ilçesi, Pınarça Mevkii?nde Elektrik Üretim A.Ş., Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ?3x(330 MWe/337 MWm/817 MWt) Kurulu Güçte Çerkezköy Termik Santrali, Maden Sahası, Düzenli Atık Depolama Sahası, Kırma-Eleme Tesisi ve Kömür Stok Sahası? projesi ile ilgili olarak ÇED yönetmeliği kapsamında 08.01.2018 tarihinde Bakanlığımıza başvuruda bulunulmuş olup, söz konusu projenin ÇED süreci devam etmektedir. İlgi yazı ile proje sahibi tarafından projede yapılan teknik çalışmalar sonucunda Bakanlığımızda devam eden ÇED sürecinin sonlandırılması talep edilmekte olup, bahse konu talep uygun görülerek ?3x(330 MWe/337 MWm/817 MWt) Kurulu Güçte Çerkezköy Termik Santrali, Maden Sahası, Düzenli Atık Depolama Sahası, Kırma-Eleme Tesisi ve Kömür Stok Sahası projesinin ÇED süreci sonlandırılmıştır.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —