Politika

Politika Haberleri

EVLAD-I FATİHAN TORUNUYUM!

EVLAD-I FATİHAN TORUNUYUM!

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin`den Bulgaristan doğumlu olmasını hatırlatan CHP`li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Erkan`a, anlamlı cevap geldi.

Belediye Meclisi`nde kendisine Bulgaristan doğumlu olmasını hatırlatan CHP`li Meclis üyesi İbrahim Erkan`a tepki gösteren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Evlad-ı Fatihan torunuyum. Derdi Kapaklı olan, derdi Türkiye olan tüm dostlara selam olsun."dedi.

BAŞKAN ÇETİN İLE İBRAHİM ERKAN TARTIŞMASI

Kapaklı Belediye Meclisi`nde Başkan Mustafa Çetin ile CHP`li Meclis Üyesi İbrahim Erkan arasında meclis sonrasına taşan bir tartışma yaşandı. Belediye Meclisi`nde, yapılan görüşmelerde CHP`li İbrahim Erkan ile Başkan Mustafa Çetin arasında belediye hisselerinin satışıyla ilgili bir gündem maddesinde tartışma çıktı. İbrahim Erkan`ın CHP grubu adına aldığı sözde grup olarak bu yerin satışına red oyu vereceklerini söyledi. Bunun üzerine, Başkan Mustafa Çetin, "Siz buranın alımına da karşı çıkmıştınız, satışına da karşı çıkıyorsunuz. Kapaklı`ya güzel bir hizmet yapılacağı zaman hep karşı çıkıyorsunuz." diye Erkan`ı suçladı.

Erkan`da Çetin`e bu gündem maddesine karşı çıkmalarının gerekçelerini uzun uzun anlattı. Bu tartışma esnasında Erkan`a Çerkezköy`de oturup Kapaklı`da Belediye Meclis Üyeliği yaptığını Söyleyen Mustafa Çetin, "Çerkezköy halkı sizi orada seçmedi. Geldiniz buraya. Nerede siyaset yapıyorsanız orada oturun."dedi.

ÇERKEZKÖY HALKI O GÖREVİ SANA VERMEDİ

Çetin`in siyasetçinin siyaset yaptığı yerde oturması gerektiği konusundaki sözüne karşın Bulgaristan doğumlu olmasını hatırlatan İbrahim Erkan, "Ben atamın çizdiği milli misakı içerisinde Türkiye milliyetçisiyim. Türkiyeliyim, istediğim yerde siyaset yaparım. O sözü size iade ediyorum. Siz nerelisiniz. Sizin doğum yeriniz neresi.?" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Mustafa Çetin ile Erkan arasında yaşanan söz düellosunda, Bulgaristanlı mı? Türkiyeli mi? atışması yaşandı.  Başkan Çetin, "Sen bana ne diyorsun şimdi? Bana ne demek istiyorsun. Ben evlad-ı Fatihan torunuyum."dedi. Daha sonra İbrahim Erkan da "Biz de evlad-ı Fatihan torunuyuz." diye karşılık verdi. Tartışma Çetin`in, " O zaman sen git Çerkezköy`de siyaset yap" sözleriyle ateşlendi. Mustafa Çetin, "Ben sana bir şey demiyorum. Mesela yanında oturan kişi Siirtli, Kapaklı`da oturuyor, Kapaklı`da siyaset yapması kadar doğal bir şey yok. Yanında ki Kırklareli, Kapaklı`da oturuyor, Kapaklı`da siyaset yapıyor. Sen git Çerkezköy`de siyaset yap. Çerkezköy halkının huzuruna kaç kere çıktın. Çerkezköy halkı o görevi sana vermedi. Onun üzerine buraya geldin."dedi.

DERDİ KAPAKLI OLAN, DERDİ TÜRKİYE OLAN TÜM DOSTLARA SELAM OLSUN?

Meclis toplantısının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Bulgaristan`da çekilen fotoğraflarıyla birlikte yaptığı paylaşımda, şunları yazdı:

"Yaklaşık 130 bin nüfusu ve gelişen potansiyeliyle ilçemiz Kapaklı, ülkemizin yedi bölgesi, 81 ili ve yurtdışından vatandaşlarımızın kardeşçe yaşadığı Trakya?nın en kozmopolit ilçelerinden biridir.

Bölgemizde yerli tabir edilen vatandaşlarımızın büyük bir kısmı Balkanlar`dan gelen muhacirlerin ve mübadillerin torunlarıdır. Gacal, Muhacir, Boşnak, Yörük Türkmen, Roman, Arnavut vb. gibi bu coğrafyada yaşayan bütün "Müslüman" unsurlar Evlad-ı Fatihân`dır.

Bizler Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet ile yoğrulmuş büyük bir medeniyet ağacının dallarıyız. Her zaman Selçuklu ve Osmanlı tarihimizle, Cumhuriyetimizle gurur duyar ve şanlı tarihimizle övünürüz.

Bir Evlad-ı Fatihan çocuğu olarak `Değişen ve gelişen bir Kapaklı` için memleket, ırk ve her türlü ayrımcılığı geride bırakarak, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktan ve Trakya?nın incisi bu güzel ilçenin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Derdi Kapaklı olan, derdi Türkiye olan tüm dostlara selam olsun?

 



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!

TEKİRDAĞ’DA EMEĞİN “ÖZEL” GÜNÜ

CHP LİDERİ ÖZEL’İN İLK DURAĞI ÇERKEZKÖY OLDU

AK PARTİLİ AZBAY HEM KUTLADI HEM DE UYARDI