Gündem

Gündem Haberleri

ENKAZ EDEBİYATI SEVMEM!

ENKAZ EDEBİYATI SEVMEM!

31 Mart Yerel Seçimleri`nin ardından, ilk kez basının karşısına çıkan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 24 Temmuz Basın Bayramı`nı kutladı ve ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin soruları üzerine Başkan Çetin, Kapaklı Beledi

Kapaklı`nın yeni Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yerel seçimlerin ardından ilk kez toplu olarak basın mensuplarının karşısına çıktı. Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı kutlaması nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Çetin, "Bu özel gün nedeniyle sizleri tebrik ediyorum. 110 günlük bir belediye başkanıyım. Yoğun geçti. Bundan sonra düzenli olarak basın toplantılarıyla bir araya geleceğiz."dedi.

ÇETİN 24 TEMMUZ`U KAHVALTI ETKİNLİĞİ İLE KUTLADI

24 Temmuz Basın Bayramı`nda gazetecilerle kahvaltı programında bir araya gelen Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Zor şartlarda büyük bir özveriyle kamuoyunu hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek amacıyla gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı`nı kutlarım."dedi.

BASIN HALKIN GÖZÜ KULADI

Basının halkın gözü, kulağı, sesi ve düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez en önemli kurumlarından birisi olduğunu söyleyen Çetin, "Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile görevini yerine getiren özgür basının, demokratik toplum düzeninin ve demokrasilerin en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; ilçemizde ve bölgemizde duyarlı, sorumlu ve özverili şekilde görevini yerine getiren değerli tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı?nı kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden tüm basın mensuplarımıza da Yüce Allah?tan rahmet diliyorum? dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

31 Mart`ın ardından ilk kez basın mensuplarının karşısına çıkan Çetin, şunları dedi: "Göreve geldiğimizden bugüne yoğun bir trafik yaşıyoruz. 110 günlük bir belediye başkanıyım. Halkımız duygusal anlamda tepkili, beklentilerde oldukça fazla. 31 Mart`ta bize olan teveccühte bunu göstermiştir. Sosyal medyamızdan çok talep geldi, arkadaşlarımızda bunlarla ilgileniyor. Bir kısmını çözdük, bir kısmını çözme aşamasındayız. 5 Yıllık stratejiyi planı hayata geçirmek için çalışıyoruz. Kamuoyunun genel beklentileri nelerdir bunları gördük bu üç aylık süre içinde.  Önümüzdeki dönemlere yönelik seçim zamanı verdiğimiz sözlere göre planlama yapıyoruz. Bu sebeple de ziyaretlerin iadelerine henüz başlayamadık. Görünen o ki gerçekleşmeyecek gibi de. 31 Mart`ın ardından ilk kez basınla toplantı yapıyoruz. Bugün özel bir gün olması sebebiyle bir araya gelelim istedim. Demokrasinin olmazsa olmazı, vatandaşın sesi, kulağı ve gözü olan basınımız önünde özellikle son dönemlerde ekonomik sıkıntıların yoğun olduğu bir dönemde sizlerin özveriyle yapmaya çalıştığınız görevleri biliyoruz. Önümüzdeki dönemde basınla düzenli bir şekilde bir araya gelmeyi istiyoruz. Bu vesileyle tekrar sizleri tebrik ediyorum. Basın Bayramınızı kutluyorum."

63 MİLYON TL BORCU VAR

Kapaklı Belediyesi`nin teras katındaki belediye sosyal işletmesindeki kahvaltı programında konuşan Başkan Çetin, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin sorusu üzerine Başkan Mustafa Çetin, Kapaklı Belediyesi`nin 63 milyon TL borcu olduğunu belirterek, "Bazı Belediyeler`de borçlar belediye binasına asılıyor. Belediye`nin borcunu soruyorsanız hepsi burada mevcut. Göreve gelir gelmez bir inceleme yaptık. Bugün bir tuşla borcu çıkartabiliyorum. 2004 yılındaki borcuda bugün bilgisayarın başına geçerek bir tuşla görebiliriz. Şu an Belediyenin 63 milyon TL borcu var. Enkaz edebiyatı sevmem. Bu yüzden hiçbir bahanenin arkasına sağınmak istemiyorum. Biz iş yapmaya geldik, enkaz edebiyatı yapmaya gelmedik. Ancak elbette Belediye`nin durumu iyi değil."ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY`DEKİ GİBİ BİR DURUM YOK

Yine gazetecilerin imar dolandırıcılığı yaşanan Çerkezköy Belediyesi`ni hatırlatarak yönelttiği soruya ise Başkan Çetin, "Çerkezköy Belediyesi`nde o olay patlak verdikten sonra biz de inceleme başlattık. Bir aydır kurum içinde oluşturduğumuz ekip inceleme yapıyor. İçişleri Bakanlığı`nda çalışmış bir arkadaşımızdan da yararlanıyoruz. Şu an için  oradaki gibi bir durum bizde yok. Ancak farklı bazı durumlar tespit ettik. Görev geldiğimizde bazı yüksek rakamlı ihaleler vardı. Bunlarda bazı durumlar tespit ettik ve iptal ettik."dedi.



Anahtar Kelimeler:

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ