KORONA VİRÜS TOPLU ULAŞIMI VURDU

KORONA VİRÜS TOPLU ULAŞIMI VURDU

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, dolmuşların eski günlerini aradığını belirterek, "Pandeminin en çok vurduğu esnaftan biri dolmuşçular oldu. Yolcu sayısı yarı yarıya düştü."dedi.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, toplu ulaşımın pandemiden yarı yarıya etkilendiğini söyledi. As, "Salgından en çok etkilenen esnaflardan biri dolmuşçularımız oldu."dedi.

HİÇBİR DESTEK ALAMADIK

11 Mart`tan itibaren dünyayı saran korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler 1 Haziran`dan itibaren peyder pey yumuşatılırken, Toplu Ulaşım hizmeti veren dolmuşçular eski günleri arar oldu. Şehir içi ulaşımda önemli rolleri olan dolmuş esnafının yolcularının yarısını kaybettiğini söyleyen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, "Dolmuş esnafı pandemiden çok fazla etkilendi. Tedbirlerin uygulandığı dönemde zaten yolcu yoktu ancak araçlarımız seferlerini yapmak zorundaydı. Ne bir mazot desteği ne hibe hiçbir destek alamadık. Salgından en fazla zarar gören esnafların başında dolmuş esnafı geliyor."dedi.

YOLCU SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ

1 Haziran sonrası yeni normalleşme sürecine girildiğinde tedbirler yumuşatılmasına rağmen yolcu sayısında yarı yarıya bir kayıp olduğunu dile getiren Başkan As, "Biliyorsunuz pandemi sürecinde yolcu sayısı koltuk sayısının yarısı kadardı. Zamanla tedbirler yumuşatıldı. Şu an koltuk sayısı kadar yolcu alınabiliyor. Sadece ayakta yolcu yarı yarıya düşürüldü. 21 kişi artı 7 kişi dolmuşlarımız alabiliyor. Küçük araçlar 17 koltuk 3`te ayakta yolcu alıyor. Pandemi toplu ulaşım yolcusunu etkiledi. İmkanı olanlar özel araç alıyor. Toplu yolculuk yapmak insanlara mantıklı gelmiyor."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM