KOÇAK: ÜYELERİMİZ MAAŞLARINI TAM ALDI

KOÇAK: ÜYELERİMİZ MAAŞLARINI TAM ALDI

Covid 19 salgını nedeniyle çalışmalarına ara veren fabrikaların 4 Mayıs itibariyle yeniden çalışmaya başladığını belirten Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, salgın dönemini üyelerinin ekonomik kayıpsız atlattığını belirtirken, sendik

Türkiye`de yeni normalleşme dönemine yavaş yavaş adım atılırken, fabrikalarda mayıs ayı ile birlikte işbaşı yapmaya başladı. Çerkezköy`de binlerce işçinin çalıştığı OSB`de faaliyetlerini sürdüren Türk Metal Sendikası üyelerinin çalıştığı fabrikalarda 3 vardiya çalışma döneminin başladığını belirten Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "Devletin belirttiği kurallar, tedbirler çerçevesinde fabrikalarda çalışmalar başladı. Salgın dönemini Türk Metal Sendikası olarak ekonomik kayıpsız atlattık. Sendikalı olmanın önemi bu salgında ortaya çıktı."dedi.

SADECE KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR İZİNLİ

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Trakya Flaş Haber`e salgın dönemini değerlendirdi. Fabrikalarda üyelerinin yeniden çalışmaya başladığını hatırlatan Koçak, salgın döneminde duran fabrikaların 4 Mayıs itibariyle yeniden çalışmaya başladığını kaydetti. Koçak, "Üyelerimiz yeniden iş başı yaptı. BSH ve Kale Kilit 4 Mayıs`ta iş başı yaptı. 3 vardiya şeklinde çalışıyorlar. Sadece kronik rahatsızlığı olan üyelerimiz izinli, diğerleri çalışıyor. Devletin gösterdiği kurallara uygun olarak, iş sağlığı ve güvenliğine uygun şekilde servislerde, yemeklerde, iş ortamında alınan tedbirler eşliğinde fabrikalarda çalışmalar başlamış durumda."diye konuştu.

EKONOMİK KAYBIMIZ OLMADI

Covid19 nedeniyle kapanan fabrikalar, çalışmayan işçiler ekonomik kayba uğrarken Türk Metal Sendikası üyelerinin, bu durumdan etkilenmediğini belirten Koçak, "Çok şükür üyelerimizin maaş konusunda, ücret konusunda fazla bir eksikliği olmadı. BSH, devletimizin kısa çalışma ödeneğinden yararlandı. Kısa çalışma ödeneği öncesinde de işverenle birlikte taşın altına elimizi koyduk. 1`e1 oranında işverenle paylaştık. Mesela 10 gün fabrika kapandıysa 5 gün idari izin 5 gün de işçi yıllık izninden kullandı. Ücretten kesinti yapılmadı. Yine üyelerimiz maaşlarını tam aldı. Bu dönemi Türk Metal Sendikası ciddi bir ekonomik kayıp görmeden, üyelerimizin maaşlarında zorlama olmadan Allah`a şükür atlattık ve şu an için işbaşı yapmış durumdayız." açıklamalarını yaptı.

TÜRKİYE`NİN EN İYİ SÖZLEŞMESİNİ YAPAN TÜRK METAL SENDİKASI`NA ÜYE OLUN

Başkan Koçak, üyelerinin salgın döneminden zorlayıcı bir etki görmeden çıkmalarını örnek gösterirken sendikasız işçileri de TMS`ye üye olmaya davet etti. Koçak şunları kaydetti: "İşte burada sanayi bölgesindeyiz ve duyuyoruz ki  1 ay, 15 gün ücretsiz izne çıkarılmışlar.  İşte sendikanın önemi burada ortaya çıkıyor.  Bazen televizyonlarda da görüyoruz. Tuzu kuru, artı niyetli, emek sömürücülüğü yapan işverenler, `sendikaya ne ihtiyaç var. biz zaten maaşları ödüyoruz. Zamları veriyoruz.` diyorlar. Ama biz görüyoruz ki Türk Metal Sendikası üyeleri olarak biz kimsede olmayan yüzde 25.50 zam aldık. Bunu Türkiye`de kimse vermedi. En çok zam veren yüzde 10. İşte burunun için sendikaya ihtiyaç vardır. Buradan tekrar emek sömürüsünü yapan işverenlere ve işçilere sesleniyoruz. Sendikalı ol güvende ol. Sizlerin hak ve hukuklarını en iyi savunan sendika, Türkiye`nin en iyi sözleşmesini yapan Türk Metal Sendikası`na üye olun."



Anahtar Kelimeler: