Tarih: 28.03.2021 12:41

MERHUM LİDER MUHSİN YAZICIĞLU`NA ÇERKEZKÖY`DE ANMA PROGRAMI

Facebook Twitter Linked-in

BBP Çerkezköy İlçe Başkanlığı, merhum Muhsin Yazıcıoğlu?nun vefatının 12. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledi. Çerkezköy Belediyesi konferans salonundaki anma programına genel başkan yardımcısı Bayram Karacan ve Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Karademir  katıldı. Program öncesi Yazıcıoğlu için Cumhuriyet Meydanı`nda lokma dağıtıldı.

BBP Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından 2009 yılında elim bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki yol arkadaşları için anma programı düzenlendi. BBP Genel Merkezi tarafından bu yıl 12 ilde düzenlenen anma programının biri de Tekirdağ Çerkezköy`de gerçekleştirildi. Anma programı öncesinde Cumhuriyet Meydanı`nda lokma dağıtıldı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, ve partililer vatandaşlara kendi elleriyle lokma verdi.

BBP İlçe Başkanlığı`nın  ev sahipliğinde düzenlenen programa, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, BBP MKYK Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Turan Demircan, BBP Divan Üyesi Hüseyin Uysal, Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Karademir,  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Başkan Yardımcısı Enver Bayram, BBP Kırklareli İl Başkanı Ercan Andaç, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri,  STK temsilcileri, BBP Tekirdağ ve çevre illerden gelen il, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Alperen Ocakları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Anma programının açılışı Kur`an tilavetiyle oldu. Ardından BBP İlçe Başkanı Ahmet Macit kısa bir konuşma yaparak sözü konuşmacılara bıraktı.

UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ
Muhsin Yazıcıoğlu?nun kişiliği ve devlet adamlığıyla tüm Türkiye?ye örnek olduğunu kaydeden BBP MKYK Üyesi ve Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, ?Her zaman devletinin milletinin yanında oldu. Haksız yere şehit liderimiz beş buçuk yıl hücrede olmak üzere yedi buçuk yıl cezaevinde yattı. Ama buna rağmen ne milletine, ne vatanına, ne bayrağına bir gün bile küsmedi. Cezaevinden çıktığı zaman `nerede kalmıştık` dedi. Yılmadı, onu kimse yıldıramadı. Defalarca süikastlere uğradı, kazalara uğradı, yılmadı.Kah Diyarbakır`da kah Şırnak`ta, kah Edirne`de... Hiç bir zaman etnik milliyetçilik yapmadı. `İslamiyetin olmadığı milliyetçiliğin içi boştur` dedi. Hep, bir elinde Kur`an olan bir elinde bilgisayar olan gençlik istedi. Bir hayalim var dedi. Bütün vatandaşlarımızın ay yıldızlı bayrağın altında şerefle yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum. Bir hayalim var başını örten ve açanın aynı üniversitede yasaksız kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum. Bir hayalim var, Kürt, Türkmen, alevi ayrımı olmadan, zengin, yoksul, fakir ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınırsız kaynaşmış bir Türkiye istiyorum.  Kısacası, Balkanlardan Çin seddine kadar kaynaşmış güçlü bir Türkiye hayal ediyorum dedi. Muhsin Başkan vatanının sevdalısıydı, milletine sevdalanmıştı. Türk İslam dünyasının umuduydu. O beklenen Türk`tü. Söz veriyoruz başkan unutmayacağız, unutturmayacağız. Ruhun şad, mekanın cennet olsun."

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —