Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

DOĞA KOLEJİ`NDEN MIKNATIS OKUL

 DOĞA KOLEJİ`NDEN MIKNATIS OKUL

Doğa Koleji tarafından `Üstün Potansiyelli Öğrencilerin` eğitimi konusunda `Mıknatıs Okul` projesi başlattı.

Doğa Koleji `Üstün Potansiyelli Öğrencilerin` eğitimi konusunda `Mıknatıs Okul` projesini hayata geçirdi. Projenin lansmanı altyapı çalışmalarının yapıldığı Doğa Koleji Lüleburgaz Kampüsü`nde gerçekleştirildi.

MIKNATIS OKUL PROJESİ

Programa, Biga Doğa Koleji, Çerkezköy Doğa Koleji, Mıknatıs Okul programının tasarımcısı ve Doğa Kolejleri Üstün Zekâlılar Bölüm Başkanı Esra Ertürk`de katıldı. Programın ardından konuşan okul kurucusu Erdal Karakuş,?Üstün zekâlı/potansiyelli öğrencilerin, örgün eğitim içinde farklılaştırılmış bir eğitim almalarının mümkün olamadığını, bu nedenle Mıknatıs Okul projesi sayesinde, örgün eğitimin içindeki sayıları yüzde 2,5-3 civarındaki olan bu öğrencilere, farklılaştırılmış bir eğitim fırsatı sunuyoruz? dedi. Programa katılma hakkı elde öğrencilerle yapılacak çalışmaların genel çerçevesinin `Sorgulama Temelli ve Proje Bazlı eğitimlerden oluştuğunu` belirten Karakuş," Öğrencilerimiz,?Görsel Algı ve Yaratıcılık Gelişimi, Çocuklar için Felsefe, Tarihsel Sorgulama, Yazma Atölyesi, İleri Matematik, İleri Fen Bilimleri, Zekâ Oyunları ve Proje bazlı eğitimler alacaklar? açıklamasını yaptı.

`MIKNATIS OKUL` PROGRAMINA KİMLER DAHİL OLABİLİR?

Mıknatıs Okul programına katılacak öğrenciler anlatan Karakuş, ?Mıknatıs Okul Programımız İlkokul 1,2,3,4 sınıflar ile Ortaokul 1,2,3 (5,6,7) sınıfları kapsamaktadır. Ancak her talep eden öğrenciyi kabul edemiyoruz. Üstün Potansiyelli olduğu düşünülen her öğrencinin (BİLSEM?e devam eden öğrenciler hariç), okulumuza başvurarak, standartlaştırılmış belli zekâ testlerine girebileceğini ve barajı aşması halinde programa kabul edilebileceğini? dedi.  Erdal Karakuş, Mıknatıs Okul programına BİLSEM öğrencileri doğrudan katılma hakkı  olduğunu söyledi.

PROGRAMIN DETAYLARINI VERDİ

Programın kapsamı hakkında detaylı bilgiler veren Erdal Karakuş, ?Alanında eğitim almış, ehliyet sahibi kişiler tarafından uygulanacak olan ön testler ve eğitimler ücretli olacak ve Mıknatıs Okul programına dışarıdan öğrenci kabul edebileceğiz? diye konuştu. Karakuş, sözlerini şöyle tamamladı: ?Üstün zekâlı/potansiyelli öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine kendi okullarındaki normal sınıflarında devam ederken, her hafta Cumartesi günü 3 ders saati boyunca ilgi, yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış farklı ders içerikleri ve özel olarak geliştirilmiş materyallerle farklılaştırılmış bir eğitim ? öğretim alacaklarını, yarıyıl ve yaz tatilinde programa ara verileceğini ve çalışma yapılmayacağını?  



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

BAŞKAN ÇETİN, ZELİHA MEHMET TUSÇUOĞLU ORTAOKULU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BÜYÜKŞEHİRDEN, ÇOCUKLAR İÇİN OKULA UYUM ETKİNLİĞİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN SÜLEYMANPAŞA İÇİN MAVİ BAYRAK ATAĞI

ÇERKEZKÖY'DE DÜZENLENEN MUHTEŞEM FESTİVAL SONA ERDİ