TEPE CAMİ VE KÜLLİYESİ TANITILDI

TEPE CAMİ VE KÜLLİYESİ TANITILDI

Çerkezköy Müftülüğü`nün dün akşam verdiği iftar yemeğinde Tepe Camii ve Külliyesi`nin proje tanıtımı yapıldı. İftara, Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek ve hayırseverler de katıldı.

Çerkezköy Müftülüğü tarafından dün akşam iftar yemeği verildi. Müftülük hizmet binasındaki Abdurrahman Gürses Kur`an Kursu Yemekhanesi`nde verilen iftara Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek ile hayırseverler de katıldı. İftar yemeğinde Tepe Camii ve Külliyesi`nin proje tanıtımı gerçekleştirildi.

KUR`AN-KURSUNDA İFTAR ETTİLER

Çerkezköy Müftülüğü tarafından verilen iftar yemeğine Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Öztekin, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve eşi HEMA Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, hayırsever Serkan Karagöz, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Sait Yazı, Tepe Camii Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Güngör, hayırseverler, cami ve Kur`an kursu imam ve hocaları ile kurs öğrencileri katıldı.

İFTAR ÖNCESİ KUR`AN ZİYAFETİ

İftar öncesi Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek ile birlikte Çerkezköy`e gelen 2015 yılı Dünya Kur`an Okuma Birincisi Malezyalı Takdir Ferıza Hasan, Kur`an ziyafeti çekti. Hasan`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim`in ardından okunan ezan ile iftar eden davetliler daha sonra Tepe Camii ve Kulliyesi`nin proje tanıtımını dinledi.

TEPE CAMİ VE KÜLLİYESİ TANITILDI

Yaklaşık üç aydan beri projesi üzerinde çalışılan Tepe Cami ve Külliyesi`nin Camii Derneği tarafından tanıtımı da gerçekleştirildi. Tanıtımın ardından İl Müftüsü İsmail İpek, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ve Tunç Doğan ile hayırsever işadamı Serkan Karagöz ve Meclis Üyesi Sait Yazı proje üzerinde görüşlerini dile getirdi. İl Müftüsü İpek, projede çocuklara yönelik oyun alanı olmasını isterken, "Camimiz ne Osmanlı ne Selçuklu mimarisine benzemiş. Proje kendine özgü bir proje olmuş. Çizen mimarımızın ellerine sağlık. Ancak benim görüşüme göre proje üzerinde biraz daha çalışılabilir. Mesela, camimiz biraz Osmanlı izleri taşısın, bugün artık müezzinlerimiz minareye çıkarak ezan okumuyor. O yüzden fazla minare israf gibi. Tek minareli olsa iyi olur. Ayrıca, çocuklara oyun alanı yapmalıyız. Çocuklar kulliyenin bahçesinde oynasın." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Proje tanıtımının ardından yapılan konuşmalarda, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ve hayırseverler ise caminin yapımında ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.



Anahtar Kelimeler: