KAPAKLI`DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANDI

KAPAKLI`DA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANDI

Kapaklı Müftülüğ`ünce, 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediyesi ve Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı`nın katkılarıyla düzenlenen programa araştırmacı- yazar Prof. Dr. Hıdır Kartal konuşmacı olarak

Kapaklı`da Mevlid-İ Nebi Haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşan araştırmacı-yazar Prof. Dr. Hıdır Kartal, "Allah resulü yaratılmışların en bereketlisidir. Onu ne kadar översek azdır."dedi.

ÇOSB Kapalı Spor Salonu`nda düzenlenen program Dünya Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma birincisi hafız Muhammed Recep`in Kur`an tilaveti ile başladı. Fatih Sultan Mehmet Grubu tarafından okunan ilahilerin ardından sinevizyon sunumu gerçekleştirildi. Program daha sonra Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş`ın konuşmasıyla devam etti. Aktaş, Hz. Muhammed`in `Kişi sevdiğiyle beraber olacaktır` sözünü aktararak, "Bizler de inşallah Peygamberimiz ile beraber olacağız."dedi. Daha sonra Fatih Sultan Mehmet Derneği Başkanı Coşkun Şahin ile Belediye Başkanı Mustafa Çetin birer konuşma yaptı. Başkan Çetin, "Peygamber Efendimizin doğumu sıradan bir doğum olmadığını hepimiz biliyoruz. O`nun doğumu ile beraber dünyada her şey değişmiş. Bizlerin ve tüm insanlığın peygamberimizi daha çok anlamaya ihtiyacı var. Bu nedenle benzer programları daha fazla yapmalıyız ve çocuklarımıza peygamber sevgisini aşılamalıyız. Biz de buna gayret ediyoruz."ifadelerinde bulundu.

Programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı-yazar Prof. Dr. Hıdır Kartal, Hz. Muhammed ve sevgisini örneklerle anlattı. Kartal, "Allah Resulü yaratılmışların en bereketlisidir. Peygamber Efendimiz zulümleri kaldırdı. Rahmet olarak doğdu. Biz O?nu ne kadar översek övelim azdır." ifadelerini kullandı. Hafta sonu düzenlenen `Mevlidi Nebi` programı umre çekilişi ile sona erdi.

Programa, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üçel, 26. Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri,  Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL