EKSİK YAZMIŞSINIZ: ŞEFFAFLIK DA VARDI!

EKSİK YAZMIŞSINIZ: ŞEFFAFLIK DA VARDI!

Trakya Flaş Haber`i ziyaret eden DSP Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın 2014 yılında verdiği vaatlerle ilgili haberimize itiraz etti! Dönmez, "Akay 2014`te şeffaf olma vaadinde de bulunmuştu. O`nu şeffaf olmaya d

DSP (Demokratik Sol Parti) Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, beraberindeki Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Trakya Flaş Haber`i ziyaret etti. Dönmez, "Bugün fevkalade bir gazetecilik yapmışsınız. Sayın Belediye Başkanı`nın 5 yıl önceki vaatlerini çıkarmışsınız. Ancak, eksik çıkarmışsınız."dedi.

EVET VAATLERİN ÇOĞUNU YAPMADI!

Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, Belediye Başkanı  ve CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay`ın  5 yıl önce yaptığı vaatlerin çoğunu yerine getirmediğini belirterek, "Çok ince bir gazetecilik yapmışsınız. Bir hatırlatmada bulunmuşsunuz. Doğrudur. Sayın Belediye Başkanı 41 vaadinden 30`unu yerine getirmemiştir. Ancak eksik yazmışsınız. Bunu da ben açıklayayım."dedi.

ŞEFAFLIK SÖZÜ VERMİŞTİ

DSP Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, "Sayın Vahap Akay, 5 yıl önce her konuşmasında şeffaflıktan bahsediyordu. Belediye`yi şeffaf bir şekilde yönetecekti.  Halka açacaktı. Ben ona bugün şeffaf olma çağrısında bulunuyorum. Bakalım olabilecek mi?"dedi.

GELİR GİDER TABLOSUNU AÇIKLA

Belediye Başkanı`na çağrıda bulunan Dönmez, "Sayın belediye başkanına açık çağrım var. Lütfen 5 yıllık gelir- gider tablosunu kamuoyu ile paylaşın. Şu anki alacak ve borç miktarlarını ve 5 yılda yaptığınız harcamaların yüzde kaçının doğrudan teminle yapıldığının yüzde kaçının ihalelerle yapıldığını acil olarak açıklayın. Madem çok şeffafım diyordun 2014`te, o zaman şeffaf ve dürüst,  açık bir yönetim olacaksınız, acil olarak, tek başına çık basının karşısına beni de çağırma. Ben sonrada gelirim. Beni sonra çağırırsın."diye konuştu.

YALAN YOK BORÇLA ALDIN

Vahap Akay`ın belediyeyi borçlu devraldığıyla ilgili açıklamalarına atıfta bulunan Metin Dönmez, "Diyorsun ki ben belediyeyi  şu kadar borçla aldım. Yalan yok. Borçla aldın. Ama o borç belediyenin bütçesi kadardı. Bugün belediyenin bütçesi ne kadar? Belediyenin 5 yıllık bütçesi ne kadar? 5 yılda ne kadar borcu var ve yaptığın hizmetlerin yüzde kaçını doğrudan teminle yaptın yüzde kaçını ihaleyle yaptın bunu kamuoyu ile paylaş. O zaman diyeceğim ki başkan şeffafmış. "dedi.

SAYIŞTAY NEDEN GELMEZ?

Çerkezköy Belediyesi`nin uzun süredir denetlenmediğini öne süren Dönmez, " Yasal olarak bildiğim kadarıyla belediye bütçesinin yüzde 10`undan fazlasını doğrudan teminle yapamazsın. Ama benim aldığım duyumlar belediye bütçesinin çok çok üste bir rakammış, zaten bu bir suç. Ben biliyorum 7 yıldan beri Çerkezköy Belediyesi`ne Sayıştay gelmedi, müfettiş gelmedi. Niye gelmediğini de hala anlamış değilim. Burada halk var. En büyük denetleyici  halktır. 1 Nisan`dan sonra çay içmeye gelin deme! Şimdi çağır. Gazetecileri çağır beni de çağır asansörü de hemen gezdir. Nereye iniyormuş nereye çıkıyormuş herkes görsün.  Asansör  nasıl çalışıyor, bilelim. Bir nisandan sonra deme, bugün de başkan bugün de. Şeffafsan bugün de."ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

ERGENELİ SPORCU SİNEM YILDIZ, BADMİNTON DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA KATILACAK

CADDEDE KARŞILAŞTIĞI HUSUMETLİSİNİ TABANCAYLA VURDU

SIRALARI TEMİZLEYEN OKUL MÜDÜRÜ: ÇOCUKLARINIZA İYİ EĞİTİM VERİN, BAŞARI EVDE BAŞLAR

BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ