Tarih: 03.11.2019 20:36

METİN DÖNMEZ İL YÖNETİMİNE GİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Demokratik Sol Parti (DSP) Tekirdağ İl Kongresi, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal`ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Turizm ve Otelcilik Uygulama Oteli`ndeki kongrede tek aday olan Mehmet Yaman, yeniden DSP Tekirdağ İl Başkanı seçildi. Kongrede konuşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP`ye yüklendi. Aksakal, "Seçimde bir başarı elde etmiş havasıyla hayal dünyasında geziyorlar. Bölücülerin ve laik devlet düşmanı kripto cemaatçilerin şartlı desteğiyle elde edilmiş sonuçlar bir başarının değil, bir felaketin tezahürüdür." ifadelerini kullandı.

DSP GENEL BAŞKANI AKSAKAL DA KATILDI

DSP Genel Başkanı Aksakal, konuşmasında şunları kaydetti: "Hepiniz biliyorsunuz ki gündeminde hiçbir zaman iktidar arzusu olmayan, sadece parlamentoda bulunup Allah`tan sağlık, devletten aylık anlayışına kendilerini bağlamış bir zihniyet, jakoben bir zümre, bu partinin üzerine çöreklenmiştir. Ecevit zaten bunun için Cumhuriyet Halk Partisi`nden istifa etmiş ve Demokratik Sol Parti`yi kurmuştur. Gerçek gerekçesi budur. Bunlar kendilerine sosyal demokrat, solcu, Atatürkçü gibi ifadeleri yakıştırırlar ama asla bu söylediklerinin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur. Konuşurlar ama iş Mecliste icraata geldiğinde hiçbirisi Meclis toplantı salonuna girmezler."

METİN DÖNMEZ İL YÖNETİMİNDE

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği kongrede yerel seçimler öncesinde CHP`den istifa ederek DSP`ye geçen Metin Dönmez, de il yönetimine girdi. 31 Mart seçimlerinde Çerkezköy`den Belediye Başkan Adayı olan Metin Dönmez`in il yönetimine girmesi Çerkezköy`de büyük bir sevinçle karşılandı. Dönmez`in il başkan yardımcısı olması bekleniyor.

Kongreye Genel Başkan Önder Aksakal`ın yanı sıra genel başkan yardımcıları, parti meclis üyeleri ve ayrıca Trakya`nın çeşitli ilçelerinden DSP ilçe başkanları ve yönetimleri ile Kırklareli ve Edirne il başkanları katıldı. Kongrede ayrıca, Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak  bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —