Tarih: 26.09.2019 23:49

MÜFETTİŞLER BELEDİYE`YE GELİP OTURACAK!

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Trakya Flaş Haber`e Çerkezköy Belediyesi İmar, İskan ve Emlak  servislerindeki `ruhsat  dolandırıcılık` olayını değerlendirdi. Üzerinden yaklaşık 4 ay geçen olayın müfettiş incelemesinde olduğunu belirten Özcan, "Konuşmak için ikinci etabı bekliyoruz. O zaman daha sağlıklı bilgiler elimizde olacak."dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI DOLANDIRICILIK OLAYINI DEĞERLENDİRDİ

Yaklaşık 45 gün kadar önce Trakya Flaş Haber`e yaptığı değerlendirmede AK Parti milletvekilerinin Çerkezköy Belediyesi`ndeki dolandırıcılık olayı ile ilgili açıklamalarda bulunacağını söyleyen AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, aradan geçen bu kadar süre zarfında neden bir açıklama gelmediğini yine Trakya Flaş Haber`e anlattı. Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Albez`in sorularını yanıtlayan Mestan Özcan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BİZİM ÜSLUBUMUZ BİRAZ DAHA FARKLI

Çerkezköy Belediyesi`nde memurların karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili ilk kez konuşan AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, "Biz CHP`lilerin üslubuyla siyaset yapmıyoruz. Onlar tencere tava çalsınlar. Üç beş arabayı sıraya koyarak algı oluşturmaya devam etsinler. `Suyu ücretsiz yapacağız` deyip suya zam yapmaya devam etsinler. Ekmeğe zam yapmaya... `İşçileri çıkarmayacağım` deyip işçileri çıkarmaya devam etsinler. İcraat yapacak olan biziz. Milletin gönlüne girmeye çalışacak olan biziz. Bizim Üslubumuz biraz daha farklı."dedi.

NEDEN AÇIKLAMA YAPMADILAR

Daha önce partisinin milletvekillerinin açıklama yapacağını söylediği dolandırıcılık olayı ile ilgili bu güne kadar neden bir açıklama gelmediği yönündeki sorumuzu cevaplandıran Özcan, "Şimdi bakın Çerkezköy ile ilgili orada olup bitenleri milletvekilleri, ilçe başkanından ya da oradaki belediye meclis üyesinin ağzından duyduklarını not edip, bu notları, bu bilgilerle basının karşısına çıkmak istemediler. Açık ve net şunu istediler. Biz dediler, bilgiye güvenerek bir söylemde bulunalım. Peki bilgiyi nasıl elde edecekler? Vahap Bey`e gitseler, `Başkanım senin elemanlar bir halt yemiş. Sen de bunu itiraf etmişsin. Nedir bunlar falan?` desek doğru bilgiyi vermezler.  Biz doğru bilgiyi alalım. Resmi evraklarla bu işi yürütelim istedik."diye konuştu.

GAZETECİLERDE BİLGİ ALMAYA BAŞLAYACAK

Olayla ilgili müfettiş soruşturmasının devam ettiğini belirten Başkan Özcan şöyle devam etti: "Bir müfettiş atadık oraya. Bunun talebini de yaptık. Bu müfettiş birinci etap çalışmalarını yapıyor. Müfettişimizin istediği her evrakı vermek zorunda. Müfettiş şu anda talep ediyor. Talep ettikleriyle beraber bakacak. Buradaki talep ettikleriyle ne kadar karışılanmış ortaya çıkıyor. Müfettişin ikinci ayağı, ikinci etap iş, oraya ekibiyle birlikte oturacak. İşte fiili olarak ekibiyle birlikte oturduktan sonra gerçek bir inceleme başlayacak. Biz işte bu ikinci etabı bekliyoruz. İkinci etaptan sonra veri alınabilecek. Kamuoyu ile paylaşmak için veri alabileceksiniz. Gazetecilerde bilgileri almaya başlayacak. `Şu devam ediyor, şu bilgilerle şu konuda dava açılmıştır.` diyebileceğiz."

KURUMLAR ARTIK SAVCILIĞA İNTİKAL ETMİŞ DİYEMEZ

Olayın adli boyutunun ayrı bir konu olduğunu ancak kurumların kendi iç denetimini oturtması gerektiğini vurgulayan Mestan Özcan, "Kurumlar `bu savcılığa intikal etmiş, Allah ne verirse artık` diyemez. Kurum kendi iç disiplinini yapmak zorunda. Kurum kendini sorgulamak zorunda. Kurum orada olan biteni görmek anlamak zorunda diğer kurumlarıyla bu durumu mukayese etmek zorunda. Milli Eğitim Müdürlüğü`nü düşünün. Okulların bir tanesinde sıkıntı oldu. Müdür bir şey yaptı. İl milli eğitim müdürü müfettişi göndermek zorunda. Hukuki davalar açılmış olsa da göndermek zorunda açılmasa da göndermek zorunda. Çünkü o kurumla alakalı ne yaptığını kendi başına sorgulamalı. Aynı hatayı tekrarlamaması için kurum kendi içi disiplinini oturmalı." açıklamasını yaptı.

TEKULAŞ`A DA MÜFETTİŞ GELMELİ

Açıklamalarında TEKULAŞ`taki mazot vurgununa da değinen Başkan Özcan, "TEKULAŞ`taki mazot olayını Milletvekilimiz Mustafa Yel biliyor ve takip ediyor. Orada da bence müfettiş gelmeli. Kurumlar kendi yapılarını da sorgulamalı. Bir yer de açık var işte. Sistemi kuramamışsın. Sistem sıkıntılı. Sistemde  bir değişikliğe gitmen lazım senin. Tamam kişiler hata yapar, kurumlar hata yapar ama sistem hatayı hızlı görmeli hızla tedbir almalı. Sen hala görmemişsin. Kaç senedir kim bilir yapmışlar. Şimdi çıkacak bu ortaya. Belki dört senedir belki 10 senedir. Herkes yolunu yordamını bulmuş.

TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ GETİRİLMELİ

Kurumların özellikle de belediyelerin Toplam Kalite Yönetimi ile yönetilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Özcan, "Sistemi sorgulamalı, açığı sorgulanmalı.  Mesela Toplam Kalite Yönetimi ile yönetilen bir kurumda `düzeltici, önleyici faaliyet raporları` diye raporlar hazırlanır. Belediyelerinde bence toptan kalite yönetimine, İSO`ya acil geçmeleri lazım. Sistemlerini acil sorgulamaları lazım. Bilmiyorum hangi belediyede var? Yapan var mı? Bilmiyorum! Mesela ticaret odaları artık toplam kalite yönetimiyle yönetiliyor. Önce şirketler başlamıştı. Ticaret odaları da geçti. Bence belediyelerde buna geçmeli. Neden? Şimdi bir hata var. Tespit edene kadar 5 yıl geçmiş. Bir şekilde insanlar bir birlerini şikayet etmiş. Etmeseler yine tespit edilemez. İnsanlar şikayet ediliyor, tespit ediliyor. Vaay deniliyor. Mahkeme açılıyor. Müsebbibi olanlar tutuklanıyor. Veya cezaya tabii tutuluyor. Bir bakıyorsun 5 yıl sonra aynı suç aynı kurumda işleniyor. Peki sen ilk cezayı aldıktan sonra hangi düzeltici tedbiri aldın da kapağı kapattın? Almamışsın. Almayınca böyle gelir gider. Hatayı tekrarlamamak adına tedbir almaları lazım." diye açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —