"SU ÜCRETİNİ YÜZDE İNDİRECEĞİM"

Uzun zamandan beri vatandaşların şikayetçi olduğu `su` fiyatıyla ilgili olarak `yüzde 50` indirim sözü veren Cumhur İttifakı Adayı AK Partili Mestan Özcan, "Bana maliyetlerden bahsediyorlar. Bankalara ödediğiniz faizden utanın." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ak Partili Mestan Özcan, `su` fiyatlarına yapacağı yüzde 50 indirimle ilgili olarak ilk kez konuştu. Hafta sonunda tüm gazetelere verdiği ilanla Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman Tekirdağ`ın su fiyatlarını yüzde 50 indireceği vaadinde bulunan Özcan, gelen eleştirilere de cevap verdi.

YÜZDE 50 İNDİRİMİN EKSTRA İNDİRİMİ DE VAR

Yazılı bir basın açıklaması yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, "Su faturalarına yüzde 50 indirim yapacağım. Hem de bunu yaparken, yaşlılara, engellilere, şehit-gazi ailelerine, 3 çocuktan fazla çocuk sahibi olana, şehir dışında çocuk okutana, kaymakamlıktan muhtaçlık belgesi alanlara, kırsalda hayvancılıkla ilgilenenlere de ekstra indirim yapacağım. "dedi.

MALİYETTEN BAHSETMEYİN

Başkan Adayı özcan sözlerini şöyle sürdürdü: Bana maliyetten bahsediyor. Vatandaşın suyunun faturasını indirmek için maliyetten bahsederken, insan belediye binaları için ödediği kiralardan, Hayrabolu?da kaderine terkedilen Katlı Otopark yatırımından, Marmaraereğlisi?nde çürümeye bırakılmış Otogar inşaatından, başlayıp tamamlayamadığı inşaat yatırımlarından, finansal beceriksizlikleri yüzünden bütçeyi kullanamayıp bankalara ödemek durumunda kalınan milyonlarca lira faizden, o bahsettiğim yaşlılarımızdan, engelli kardeşlerimizden, şehit-gazi ailelerimizden, 3 kuruş kazanırken şehir dışında çocuk okutan anne-babalarımızdan, kaymakamlıktan muhtaçlık belgesi alan insanımızdan, kırsalda hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizden utanır. Utanmıyorsa bile, utanıyormuş gibi yapar."

BİZ O MALİYETLERİ HESAPLADIK

Vaat vermeden önce toplumun sorunlarını araştırıp ardından da çözüm yollarına ilişkin ekibiyle birlikte çalışma yaptığını en sonunda karar verdiğini hatırlatan Özcan,  "Sizin karşınızda millet var. Maliyetten bahsederken önce millet diyeceksiniz. 300 küsur bin lira kira öderken maliyet olmuyor, vatandaşın suyu indirilirken maliyet oluyor. Gerekirse, bazılarına bedava vereceğim. Bunu da size öğreteceğim inşallah. Bana maliyetten bahsediyor. O maliyetleri hesapladık, merak etmeyin siz. Âlâsını hesaplarız. Paranın zaman değeri desem saatine bakacak olanlar, kalkmış bana maliyetten bahsediyor."dedi.

HALKA AYIP OLUYOR

Tüm projelerini hayata geçireceğini vurgulayan Özcan, "Vazgeçsinler bu yapılamaz edebiyatından. Halka ayıp oluyor. Gaziantep, Kayseri, Konya, Ordu uçmuş gitmiş, Uşak bile bizi sollamış geçmiş. Hala bir yapılamaz edebiyatı sürüp gidiyor. Yahu kendileri beceremiyor diye kimse beceremez sanıyorlar. Ben iş adamıyım. Bakın görün nasıl yapılacak. Hem bıraktıkları borçları ödeyeceğim, hem de 1059 hizmet adımının tamamını hayata geçireceğim."diye konuştu.

BİRAZ SAKİN OLUN!

Özcan sözlerini tamamlarken, şunları dedi: "Benden başka gündemleri olmasını, yeni gündemler edinmelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Zira hafsalaları benim 1059 Hizmet Adımımın zekatına yetmez. Bu olamıyorsa, beni düşünmeden edemiyorlarsa, akılları fikirleri Mestan Özcan?ın nasıl oluyor da bu halkın gönlünde böyle taht kurmaya başladığındaysa, yine tavsiyem biraz sakin olmaları yönünde olacak. Bari şu 35 günü hizmet etmeye çalışarak geçirsinler. Denesinler en azından."



Anahtar Kelimeler:

İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI