Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2019 Yılı Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi kapsamında Süleymanpaşa ve Muratlı ilçelerinde gübre dağıtımı ve atımı gerçekleştirildi.
Muratlı`nın Yukarısevindikli Mahallesi ile Süleymanpaşa`nın Demirli ve Nusratlı mahallelerinde gerçekleşen gübre dağıtımında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
TARIM VE HAYVANCILIK EN ÖNEMLİ VİZYONUMUZ
Dağıtım sırasında konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye`nin en büyük ıslah projesine imza attıklarını belirterek, "Tarım ve hayvancılık bizim en önemli vizyonlarımız arasında yer alıyor. Tekirdağ, verimli tarım arazilerinin üzerinde yer alan bir il. Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana ilimizde tarımı daha da geliştirmek amacıyla Türkiye`deki büyükşehirlere örnek olacak, çok önemli projelere imza attık. Ben tarım ve hayvancılık alanındaki bu örnek projelerimizin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtiyor ve gübre dağıtım projemizin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
6 BİN 750 DEKAR MERA ISLAH EDİLECEK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraları tekrar en yüksek verim alınabilecek hale getirmek amacıyla 2015 yılında başlatılan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında, bugüne dek yaklaşık 100 bin dekar mera ıslahı gerçekleştirildi. 2019 yılında da devam eden olan proje kapsamında 18-21 Şubat tarihleri arasında Süleymanpaşa`nın Karabezirgan ve Evciler, Saray`ın Beyazköy ve Çukuryurt, Ergene`nin Sağlık, Malkara`nın Kavakçeşme, Müstecep ve İbribey ile Hayrabolu`nun Şalgamlı ve Yörgüç mahallelerinde toplam 6 bin 750 dekar mera, 20-20-0 kompoze gübre ile ıslah edilecek. Böylece, ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli bir kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacak.