KAYMAKAM ABBAN: BİR DE KIZILAY DOKTORU OLACAKSIN

KAYMAKAM ABBAN: BİR DE KIZILAY DOKTORU OLACAKSIN

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, `koronavirüs tedbirleri denetimi` kapsamında düzenli olarak yaptığı denetimlerin yenisini yaparken Kızılay çadırında gördüğü manzaraya çok sinirlendi.

İçişleri Bakanlığı?nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında Çerkezköy?de maske ve fiziki mesafe denetiminin yenisi yapıldı. Kaymakamı Atilla Selami Abban  öncülüğündeki denetimde maske kullanmayan vatandaşlar affedilmedi. Kaymakam Atilla Selami Abban, "Maalesef yeterince kurallara uymuyoruz. Virüs artış gösteriyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, lütfen maske kullanalım."çağrısı yaptı.

BÖYLESİNİ ÇALIŞTIRMAYIN KOVUN GİTSİN

Hükümet Konağı`ndan başlayarak Atatürk Caddesi üzerinde yapılan denetimde vatandaşların maske kullanıp kullanmadığına ve fiziki mesafeye dikkat edildi. Kaymakam Atilla Selami Abban öncülüğündeki korona virüsü tedbirleri denetiminde, esnaf ve işyerlerinde de denetim yapıldı.  Maske kullanmayan vatandaşlar sert çıkan Kaymakam Abban, "Bu kurallar sizin için, neden uymuyorsunuz."dedi. Zaman zaman maskesi cebinde ya da elinde olan vatandaşlarla karşılaşan Abban, "O maske takasınız diye var. Elinizde taşımanız için değil. Lütfen takalım." uyarılarında bulundu. Abban Çerkezköy Belediyesi`nin hemen yanında kurulan Kızılay Kan Merkezi`nin çadırında da maskesiz personelle karşılaşınca, sinirlendi.  Çadırdaki doktora dönerek, "Bir de Kızılay doktorusunuz. Niçin maskesiz çalıştırıyorsunuz. Böylelerini çalıştırmayın, kovun gitsin."diye tepki gösterdi. Abban, daha sonra görevlilere söz konusu Kızılay personeline maske takmaması nedeniyle işlem yapmaları talimatını verdi.

ARTIŞ VAR DİKKATLİ OLALIM

Denetimin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan Kaymakam Abban, vatandaşlardan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda bir kez daha çağrıda bulundu. Bu süreçte herkesin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Abban, "Yaptığımız tüm uyarılara rağmen, hala maalesef maske takmayanlar var. Artık cezaları uygulayacağız." dedi. Denetimlerin devam edeceğini vurgulayan Kaymakam Abban; ?Son zamanlarda virüs artış gösteriyor.  İstanbul?da olduğu gibi, Tekirdağ?da olduğu gibi ilçemizde de artış var. Maalesef pozitif  vakalar artıyor.  Tüm vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız lazım.  Tedbirlerimizi artırıyoruz, biliyorsunuz İlçe Hıfzıssıhha Meclisimiz`de yeni kararlar aldık. Maalesef yine kurallara uymayanlar var, sayılarda artış devam ediyor."   

ŞU AN İÇİN SIKINTI YOK ANCAK ARTIYOR

Gazetecilerin sorusu üzerine Çerkezköy`deki vakaları değerlendiren ve hastane doluluk oranıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Abban; ?Bize gelen talimatlara göre cezai işlem uyguluyoruz ve vergi dairesine tahakkuk ve tahsilat için bildiriyoruz.  Yapacak başka bir şey yok. Çok ikaz ettik ama kurallara uymamakta ısrar eden vatandaşlarımız hala var.  Şu sayılar ilçemizde de artıyor. Hastanemizde şu an için bir sıkıntı yok. Ama böyle devam ederse, kurallara uymazsak ileride sorun yaşayabiliriz."diye konuştu.

Denetime Kaymakam Atilla Selami Abban? ın yanı sıra Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Gıda Tarım ve Orman Müdürü Murat Öner, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Volkan Aksoy, polis ekipleri, bekçiler, zabıta, esnaf ve şoförler odası temsilcileri katıldı.  



Anahtar Kelimeler:

İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI