MARMARA DENİZİ`NDE 100 METRELİK HAYALET AĞ BULUNDU

MARMARA DENİZİ`NDE 100 METRELİK HAYALET AĞ BULUNDU

Tekirdağ?ın Marmaraereğilisi İlçesi Dallas Paljı Açıklarında gerçekleştirilen dalışta, denizin dibinde yaklaşık olarak 100 metre uzunluğunda terk edilmiş tek parça ağ tespit edilerek denizden çıkarıldı.

Marmara Denizinin temizlenmesi planı kapsamında hayalet ağların temizlenmesi çerçevesinde Tekirdağ?ın Marmaraereğilisi İlçesi Dallas Paljı Açıklarında gerçekleştirilen dalışta, denizin dibinde yaklaşık olarak 100 metre uzunluğunda terk edilmiş tek parça ağ tespit edilerek denizden çıkarıldı.

Marmara Denizinde oluşan musilaj ile mücadele kapsamında hazırlanan ve ilgili paydaşlarca imza altına alınan ?Marmara Denizi Eylem Planı?nın Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluğunda yer alan 18 inci eylemi ile Marmara Denizi?ndeki hayalet ağların bir yıl içerisinde temizlenmesi kararı alınması üzerine çalışmalar için düğmeye basıldı.

TEK PARÇA AĞ TESPİT EDİLEREK DENİZDEN ÇIKARILDI

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmekte olan "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında, projenin birinci etabı olarak Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Polisi dalış ekipleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı dalış ekipleri ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığının yardımları ile Balıkçı Barınağı - Nato Limanı arasında kalan bölgede tarama çalışmaları gerçekleştirildi. Marmaraereğlisi İlçesi Dallas plajı açıklarında gerçekleştirilen dalışta, denizin dibinde yaklaşık olarak 100 metre uzunluğunda terk edilmiş tek parça ağ tespit edilerek denizden çıkarıldı.

Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ?Hayalet ağ olarak adlandırılan, kaybolan veya bilerek su altına bırakılan uzatma ve misina ağların, uzun yıllar deniz ve iç sularda çözünmediği, pasif olarak avlanmaya devam ettiği biliniyor. Pasif olarak avlanma süresi, ağların yapıldığı malzemeye, bulunduğu derinliğe, dip yapısına ve hidrodinamik etkenlere göre değişiyor. Hayalet ağların deniz tabanını kazımakta olduğu, balık ve diğer su ürünlerinin kapana kısılmalarına ve boğulmalarına neden olduğu, denizlerdeki canlı popülasyonlarını, mercan resifleri gibi su altı habitatlarını olumsuz etkilediği, denizcilik ve balıkçılık ekonomisini tehlikeye atmış oldukları yapılan çalışmalar ile görülmektedir. Denizden çıkarılan söz konusu malzemelerin geri dönüşümü ya da tekrar kullanıma sunulması ile ekonomiye kazandırılması, projenin diğer önemli bir kısmını oluşturmaktadır? denildi.

 

 



VALİ SOYTÜRK TEKİRDOWN MELEKLERİ’NİN DÜZENLEDİĞİ FOTOĞRAF SERGİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

YAŞLI, ENGELLİ VE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN EVLERİNİ MESLEK LİSELİLER ONARACAK

TEKİRDAĞ KADINA KARŞI ŞİDDETE KARŞI SESİNİ YÜKSELTİYOR

DÜNYA DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANIYOR

OTOMOBİLLE ÇARPIŞARAK FIRLAYAN MOTOSİKLETLİ YAYANIN ÜZERİNE DÜŞTÜ: 2 YARALI