Tarih: 08.08.2019 11:25

ARKA DENİZ KIYI DÜZENLEME PROJESİNİ HALKA SUNDU

Facebook Twitter Linked-in

Marmaraereğlisi sınırları içerisinde bulunan, Mezbahaaltı-Güngörmez mevkii arasında yer alan halk arasında arka deniz olarak bilinen sahil için kıyı düzenleme projesi hazırlandı

Halihazırda atıl bir durumda kullanılmakta olan arka deniz kıyı alanı, bölgenin geliştirmek ve tarihi dokuya zarar vermeden, en az müdahale ile halkın kullanımına uygun hale getirmek amacıyla ele alınmıştır.  

TARİHİN,YEŞİLİN VE DENİZİN İÇ İÇE GEÇMESİ PLANLANIYOR

Proje; peyzaj çalışması ve halkın gündelik ihtiyaçlarını karşılayacağı sosyal tesislerin konumlandırılması şeklinde iki kısımdan oluşuyor. Bu kapsamda hazırlanan projede; 600 metre uzunluğundaki bu alanda, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, Perinthos Antik Kent panoları, yeşil alanlar, gölgelik, açık hava sahnesi, büfe, güneşlenme alanları, macera parkı, wc, duş, soyunma kabini ve ahşap iskeleler yer almaktadır. Proje incelenmek ve değerlendirilmek üzere anıtlar kuruluna gönderilmiştir.   

Arka Deniz Kıyı Düzenleme Projesi ile gerek sahil alanı gerek kültürel turizm açısından zengin olan bu alanda, turizmin hareketlenmesi ve halkımızın daha iyi zaman geçireceği bir proje yapılması planlanıyor.

TARİHİ DOKUYLA İÇ İÇE GEÇMİŞ BİR SAHİL

Marmarereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata projeyle ilgili ??Şu anda kullanılmayan durumda olan, vatandaşlar için pek güven arz etmeyen sahilimizin, yeni görünümü için hazırladığımız projeyi halkımıza sunduk. Arka deniz sahilinin de şu anda kullanılan sahiller gibi vatandaşlarımızın ailesini alıp gidebileceği, denize girip, yürüyüş yapabileceği bir sahil haline getirmeyi planlıyoruz. Tarihi dokuyla iç içe geçmiş bir sahil yapmayı amaçlıyoruz. Trakya?mızın parlayan yıldızı Marmaraereğli?mizi modern bir görünüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.?? dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —