ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ GIDA ÜRÜNLERİ VERİLECEK

ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ GIDA ÜRÜNLERİ VERİLECEK

Kapaklı Belediyesi, sadece glutensiz gıda tüketmek zorunda olan Çölyak hastaları için glutensiz gıda ürünleri paketi hazırladı.

Kapaklı Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile Çölyak hastaları için hazırladığı glutensiz gıda ürünleri ile farkındalık oluşturuyor. Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü tarafından hazırlanan glutensiz gıda ürünleri paketi ile çölyak hastalarına destek olan Kapaklı Belediyesi, çölyak hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturuyor.

?ÇÖLYAK HASTALARIMIZIN YANINDAYIZ?

Çölyak hastaları için hazırlanan glutensiz gıda ürünler desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, son 1 yıl içerisinde çölyak hastalığı ile ilgili verilen sağlık raporu ile Kapaklı İletim Merkezi (KİM) masalarındaki başvuru formlarını doldurması yeterli olacak.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ?Ülkemizde çölyak hastalığı rakam olarak çok fazla görülmese de bu  hastalığın ne kadar zorlu olduğunun farkındayız. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak, Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan glutensiz gıda ürünleri paketlerimiz ile ilçemizdeki çölyak hastalarına destek olmak için bir çalışma başlattık. Çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımız belediyemizin başvuru masalarından destek paketlerine başvurabilecekler.? dedi.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir proteine vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle 1 yaşından sonra gluten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ilk belirtiler ortaya çıkar. Başlangıçta bulantı, kusma, ishal, halsizlik gibi belirtiler görülür. İlerleyen dönemlerde ise anemi, cilt döküntüleri gibi farklı belirtiler eklenir. Kronik bir hastalık olmasına rağmen tedavisi mümkündür ve tedavi gluten içeren besinlerin diyetten çıkarılmasından ibarettir. Türkiye?de 250 bin ile 750 bin arasında çölyak hastası tahmin edilmekte iken ancak yüzde 10?nuna tanı konulduğu dikkate alındığında 25 bin ile 75 bin arasında tanı almış hasta beklenmektedir. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemlerinden elde edilen verilere göre çölyak hasta sayısı 68.123`dür.

 



ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ HALKIN ŞEKER VE TANSİYONUNU ÖLÇTÜ

İRMET HOSPİTAL ROMANYA’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

GEBELER STRES VE KORKULARI BÖYLE YENİYOR

İRMET KALİTE STANDARDINDAN GEÇTİ

BUGÜN DÜNYA KALP GÜNÜ