?KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN 1 SÜRÜ NEDENİM VAR? PROJESİ İLE KÖYLER HAYAT BULUYOR

?KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN 1 SÜRÜ NEDENİM VAR? PROJESİ İLE KÖYLER HAYAT BULUYOR

Kırklareli Valisi Osman Bilgin,?İlimiz yüz ölçümünün yüzde 20`sinin mera olduğunu göz önüne aldığımızda meralarımızın boş olduğunu görüyoruz? dedi.

?Köyümde Yaşamak İçin 1 Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında üreticilere küçükbaş hayvanların teslimi Kırklareli Valisi Osman Bilgin?in katılımıyla Yoğuntaş köyünde gerçekleşti.


Köyden kente göçün azaltılarak istihdamın sağlanması, küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi ve sayısının artırılması, yerel koyun ırklarının ıslah edilerek bölgesel kalkınmaya ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle ile yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması amacıyla ?Köyler Yaşamalıdır? sloganıyla uygulamaya konulan ?Köyümde Yaşamak İçin 1 Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında Vali Osman Bilgin?in katılımıyla Yoğuntaş Köyünde üreticilerin küçükbaş hayvanları teslimi düzenlenen programla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından projede yoğun bir çalışma sonucunda yüzde 10 başarı elde edebildiklerini dile getiren Vali Bilgin, ?Köyümde Yaşamak İçin 1 Sürü Nedenim Var" projesinde arkadaşlarımız ile yoğun bir çalışma var. Maalesef projede yüzde 10 başarı sağlayabildik. Bu bizim için gerçekten olumsuz bir durum. Özellikle hayvanımızın burada melemesi keşke bütün protokollere bozsa. Çünkü artık köylerimiz boşaldı. Bugün ilimizde, ilimiz yüz ölçümünün yüzde 20`sinin mera olduğunu göz önüne aldığımızda meralarımızın boş olduğunu görüyoruz. Ama maalesef meralarımızın boş olmasına rağmen şöyle bir ikilem var. Üreten kesim meralara gelip üretim yapmak istediğinde köylümüz üretene karşı çıkıyor, ama köylümüze siz üretin koyun verelim, inek verelim dediğimizde onda talep yok? dedi.

?KIZLAR KÖYDE YAŞAMAK İSTEMİYOR?
Kızların köyde yaşamak istemediğini vurgulayan Bilgin, ?Köyümüzde bakıyorsunuz 40 yaşında bir erkek bekar evleneceği kız köyde evlenemem diyor. Ben diyor illa şehirde oturacağım, şehir evinde yaşayacağım diyor. Nasıl bir şey biz şehirlerden bıktık, köylü de köylerden bıktı? şeklinde konuştu.

?KORONA VİRÜS DÖNEMLERİNDE KÖYLERİMİZ VE ŞEHİR DIŞI ALANLARIN DEĞERİ ARTTI?
Korona virüs döneminde köylerin ve şehir dışı alanların öneminin arttığını söyleyen Bilgin, ?Korona virüsü yaşadığımız bu dönemlerde köylerimiz ve şehir dışı alanların değerinin arttığını tabi ki görüyoruz. Ama sadece bu artış dinlenmek amaçlı, aslında bu sadece dinlenmek değil gıdaya ulaşım ve gıdanın da önemi arttı. Korona virüsüyle aslında beslenmemin ne kadar önemli olduğunu beslenmek derken de doğal ve doğru beslenmenin. O yüzden köylü üretecek ki bizim vatandaşımız bu üretime bağlı olarak yaşamını idame ettirsin? ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından projeye katılan üreticilere plaket verildi.



Anahtar Kelimeler:

TUNCA NEHRİ’NDE KURAKLIK

TEKİRDAĞ BÜLTENİ’NİN 2. SAYISI YAYINDA!

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 3 MİLYONLUK NARGİLE TÜTÜNÜ ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ’DA İKİ ARAÇTA RUHSATSIZ SİLAH VE FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ’DA UYUŞTURUCU OPERASYONLARI: 3 AYRI OLAYDA BONZAİ, ESRAR VE METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ