VETERİNER KONTROLÜ YAPILMADAN KESİM YAPMAYIN

VETERİNER KONTROLÜ YAPILMADAN KESİM YAPMAYIN

Bayram namazının hemen ardından vatandaşlar kurban ibadetini gerçekleştirmek için kurban kesim alanlarına akın etti. Geçmiş yıllara nazaran kurban kesimleri daha nezih ortamlarda ve işin ehilleri tarafından veteriner hekim kontrolünde gerçekleştiriliyor

Tekirdağ`da Kurban Bayramı`nda vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren kurbanlarını kesmeye başladı.

Bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar kurban ibadetini yerine getirmeye başladı. Vatandaşlar kentin bir çok noktasında oluşturulan kurban kesim alanlarına akın etti. Çerkezköy ilçesinde kurban kesimi için tahsis edilen 23 noktada kurban kesimi gerçekleştiriliyor. İlçe Tarım Müdürlüğü, müftülük ve sağlık müdürlüğünce oluşturulan Kurban Kesim Komisyonu, ilçedeki kurban kesim işlemlerinin denetim ve kontrolünü sürdürüyor. Çerkezköy Belediyesi tarafından tahsis edilen kurban kesim alanı ve mezbaha dışında önceden Kurban Kesim Komisyonu`na bildirilen 21 noktada kurban kesimi yapılıyor. Kurban kesim yerlerinde kasap ve imamın yanı sıra veteriner hekimlerde bulunuyor. Bazı vatandaşlar toplu kesim yerlerinde kasaplara vekalet vererek kurbanlarını kestiriyor. Evinin bahçesi ya da uygun bir alanı bulunan vatandaşlar ise kurbanını kendisi kesiyor.  Kurban kesim noktalarında hisseli kesim yaptıran vatandaşlar, kesilen kurbanları eşit miktarlarda pay ediyor.

İKİ HAYVANDA VEREM ÇIKTI

İki veteriner hekimin ilçede denetimde olduğunu hatırlatan İlçe Tarım Müdürü İsa Altay, "Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir sorun yok. Kurban kesim süresince iki veteriner hekimimiz denetimde olacak. Bir hekim mezbahada diğeri Kurban Komisyonu ile birlikte kurban kesim yerlerinde denetimde bulunuyor. Vatandaşlarımız veteriner hekimimizi davet edip hayvanını kontrol ettirsin. Hastalıklı bir hayvan çıkarsa imha edip, devlet tarafından ücreti karşılanıyor. Bize henüz ulaşmış bir sorun yok. Herkes kurbanını sağlıklı bir şekilde kesiyor."diye konuştu.

Bu arada, İsa Altay`ın açıklamasının ardından kurban komisyonu tarafından bayramın ilk gününde kesilen kurbanlar arasında şu ana kadar veteriner hekim tarafından yapılan kontroller sonucunda iki hayvanda verem hastalığı çıktığı belirtildi. Bu hayvanların kesimi yapılmadı.

 

 



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR