1 TONLUK KURBANLIKLAR BAYRAMI BEKLİYOR!

1 TONLUK KURBANLIKLAR BAYRAMI BEKLİYOR!

Bozdağ Besi Çiftliğinde fiyatları 25 bin TL`yi bulan 1 tonluk kurbanlıklar, satılmaya başladı. Çiftlikte 20 kişilik kasap ekibi de bayramda bu dev cüsseli hayvanları kesmek için hazırlandı.

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanlarda satılmaya başladı. Yaklaşık 20 gün kalan bayram öncesinde Çerkezköy Ambardere Mevkii`ndeki Bozdağ Besi Çiftliği`nde son durumu kolaçan ettik. 1 tonluk kurbanlıklar 25 bin TL`ye satılırken, bayramda kesim hizmeti verecek 20 kişilik bir de kasap ekibi oluşturulmuş. Çiftlik sahibi Göksel Bozdağ, bu yılki kurbanlıklar hakkında Trakya Flaş Haber`e açıklamalarda bulundu.

CANLI BASKÜL 23-24 TL

Kurban fiyatlarıyla başlayan Göksel Bozdağ, "Bu sene kurban fiyatları genel ekonomik seyir içerisinde oldukça cazip, canlı baskül fiyatı olarak 23-24 TL`ye kilosu geliyor."dedi. Bu fiyatların geçen yılla kıyaslanınca daha iyi olduğunu söyleyen Bozdağ, "Bu yılki yem fiyatları geçen yıla oranla yüksek. Bu girdi fiyatlarına rağmen kurbanlık fiyatları oldukça cazip. Bunda en etkili şey kurbanlıkların, kendi besimiz olması."açıklamasını yaptı.

1 TONDAN FAZLA GELİYORLAR

Çiftlikte bulunan kurbanlık büyükbaş hayvanların fiyatları  hakkında bilgi veren besici Göksel Bozdağ, "Halihazırda bulunan kurbanlıklarımız simental ve montofon cinsi. Çoğu kilolu hayvanlar. Bir tonu buluyor. En düşük 400 kilo en yüksek bin 100 kilo arasında kurbanlıklarımız değişiyor. Fiyatları ise 10 bin TL`den başlıyor 25 bin TL arasında değişiyor."dedi.

ÇİFTLİKTE UZMAN EKİP EŞLİĞİNDE KESİM YAPILIYOR

Kurbanlık satışlarının da başladığını, bugüne kadar çiftlikteki hayvanlardan bir kısmının satışını gerçekleştirdiklerini belirten Bozdağ, önümüzdeki 20 gün içerisinde daha fazla vatandaşın kurbanlık alımına yöneleceğini tahmin ettiğini anlattı. Bu yıl kurban kesecek vatandaşların çiftliğe gelerek seçtiği hayvanı satın aldığını belirten Bozdağ, "Şu anda çiftliğimizde bağlı hayvanlar arasında sattıklarımız da bulunuyor. Bayram`a kadar burada biz bakım ve beslenmelerini yapıyoruz. Bayramda da isteyen müşterilerimiz için yine çiftlikte kurbanlıkların kesimlerini yapıp, teslim ediyoruz. 20 kişilik uzman veteriner ve kasap ekibi eşliğinde sağlıklı ve hijyenik şekilde kesim yapılıyor. Müftülük`te bayram günü imam tayin ediyor. Resmi kesim iznimiz var." açıklamalarında bulundu.

Göksel Bozdağ, Bozdağ Besi Çiftliği`nden kurbanlık satın almak isteyenlerin 0532 762 40 06-0532 356 61 81-0532 246 91 71 numaralı telefonlardan ulaşabileceğini belirtti.



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ