İŞTE TEKİRDAĞ`DA YENİ NORMALLEŞME SÜRECİ...

İŞTE TEKİRDAĞ`DA YENİ NORMALLEŞME SÜRECİ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı normalleşme adımlarına göre yüksek riskli iller arasında yer alan Tekirdağ`da alınacak tedbirler...

Beklenen açıklama dün Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından korona virüs tedbirleri kapsamında normalleşme adımlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedbirlerin illere göre değişeceğini açıkladı.  İşte Tekirdağ`da normalleşmenin nasıl başlayacağını gösteren harita ve eğitimden, kısıtlamalara kadar birçok başlıkta alınan kararlar...

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşmenin kademeli olarak başlatılacağını ve risk haritasında yer alan 4 kategoriye göre olacağını duyurmuştu. Dün yapılan açıklamanın ardından Trakya Flaş Haber olarak yüksek riskli (turuncu) iller  arasında yer alan Tekirdağ`da uygulanacak tedbirler ve kaldırılan kısıtlamaları çıkarttık.

İllerin değerlendirilmesi  Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacak. Tedbirli ve kademeli normalleşme uygulanacak. Gelişmelere göre İl Pandemi kurulları tedbirleri yumuşatacak ya da artırabilecek.

TEKİRDAĞ YÜKSEK RİSKLİ İLLER ARASINDA

Risk haritasına göre Tekirdağ yüksek riskli iller arasında bulunuyor. İşte o yüksek riskli iller  Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

NORMALLEŞME ADIMLARI NASIL OLACAK?

Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim başlıyor. Bu kural Tekirdağ içinde geçerli. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI SADECE PAZAR GÜNÜ UYGULANACAK

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Yani Tekirdağ`da önümüzdeki haftadan itibaren sadece pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu uygulama, risk haritasındaki durumun değişmesiyle birlikte İl Pandemi kurulu tarafından kaldırılabilecek ya da iki güne çıkartılabilecek.

LOKANTA VE KAFELER SABAH 07.00 AKŞAM 19.00 ARASI AÇIK OLACAK

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecekler. Tekirdağ`da bu uygulama içinde yer alıyor.

Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli kentlerde sabah 09:00 ile akşam 19:00 arasında faaliyet gösterebilecek. Tekirdağ bu uygulama dışında.

TEKİRDAĞ`DA 65 YAŞ ÜSTÜ KISITLAMA DEVAM EDİYOR

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli şehirlerde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riski sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacak. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerde 100 kişi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Tekirdağ`da nikah ve düğün törenleri 50 kişiyle sınırlı olacak.

Sivil toplum kuruluşları meslek odaları kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek. Tekirdağ`da bu uygulama içerisinde yer alıyor.

 



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?