BİR YIL GEÇMEDEN İKİNCİ KEZ MUHTARLIK SEÇİMİ

BİR YIL GEÇMEDEN İKİNCİ KEZ MUHTARLIK SEÇİMİ

Çerkezköy`ün Kızılpınar Mahallesi`nde geçen yıl 31 Mart`ta yapılan muhtarlık seçiminin ardından bugün ikinci kez aynı mahalle için muhtarlık seçimi yapılacak. Kızılpınar`da 15 muhtar adayı bulunuyor

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi`nde bugün muhtarlık seçimi yapılacak. 40 binin üzerindeki mahalle geçtiğimiz yıl 3`e bölünmüştü. Üç mahalle için bugün 15 muhtar adayı yarışacak.

5 MAHALLEDEN TEK MAHALLEYE DÖNÜŞMÜŞTÜ

2014 yerel seçimleri öncesinde Tekirdağ`ın Büyükşehir olmasıyla birlikte belde olmaktan çıkartılarak Çerkezköy`ün mahallesine dönüşen Kızılpınar`da ilk muhtar Ahmet Milli olmuştu. 2014`ün mart ayından 2019`un 31 Mart tarihine kadar Ahmet Milli`nin muhtarlık yaptığı mahalle şimdi de üç mahalleye dönüştü. Kızılpınar Mahallesi, geçen yıl Çerkezköy Belediyesi tarafından nüfus yoğunluğu gerekçesiyle 3 mahalleye bölünmüştü.

31 MART YEREL SEÇİMLERİNE TEK MAHALLE OLARAK GİRDİ

2019 yılının ocak ayında Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından üç mahalleye bölünen Kızılpınar Mahallesi`nden; Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar Gültepe ve Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi oluşturulmuştu. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinde Kızılpınar Mahallesi`nde yine tek mahalle için muhtarlık seçimi yapıldı.

ARALIK MECLİSİ`NDE BÖLÜNSEYDİ 31 MART SEÇİMLERİNDE ÜÇ MUHTARLIK SEÇİMİ YAPILACAKTI

Üç mahalleye bölünmesine rağmen tek mahalle olarak seçimlere gidilmesinin nedeni ise Çerkezköy Belediye Meclisi`nde 2019 yılı Ocak ayında bu kararın kabul edilmesi oldu. Belediyeler Yasası`na göre bir mahallede yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesi ve muhtarlık seçimi yapılabilmesi için ilk ocak ayının geçmesi ve bunun üzerinden de 60 gün geçmesi gerekiyor. Çerkezköy Belediye Meclisi 2019 Ocak ayı yerine 2018 Aralık Ayı Meclis Toplantısı`nda yeni mahallelere ilişkin kararı almış olsaydı, 31 Mart yerel seçimlerinde üç mahalle muhtarlığı için seçim yapılabilecekti.

BİR YIL GEÇMEDEN İKİNCİ MUHTARLIK SEÇİMİ YAPILIYOR

Geçen yıl 31 Mart`ta Kızılpınar Mahallesi`nde yapılan muhtarlık seçiminin üzerinden bir yıl geçmeden bugün ikinci kez muhtarlık seçimi yapılacak.  Geçen yıl yapılan seçimlerde Nihat Malkoç Kızılpınar Mahallesi`nin muhtarı seçilmişti. 5 yıllık için seçime giren Malkoç`un muhtarlığı 1 yıl sürdü.  1 Mart Pazar (Bugün) yapılacak seçimde üç mahallede toplam 15 muhtar adayı yarışacak.  Kızılpınar Atatürk Mahallesi`nde 8, Kızılpınar Gültepe Mahallesi`nde 3, Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi`nde ise 4 muhtar adayı mahalle sakinlerinden oy isteyecek. 40 binin üzerindeki nüfusuyla Çerkezköy`ün en kalabalık mahallesi olan Kızılpınar`dan çıkan yeni mahalleler Atatürk Mahallesi nüfus yoğunluğu olarak ilk sırada yer alıyor. İkinci Gültepe Mahallesi ve üçüncü sırada ise Namık Kemal Mahallesi bulunuyor.  

 



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ