Tarih: 05.01.2019 10:26

KIZILPINAR İSMİ YAŞAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Belediyesi, Nüfus yoğunluğu itibariyle en büyük mahallesinin sınırlarını yeniden belirledi. Perşembe günü yapılan Çerkezköy Belediye Meclisi`nin Ocak ayı ilk oturumunda Kızılpınar Mahallesi`nin sınırlarının bölünmesiyle ilgili gündem maddesi İmar Komisyonu`na sevk edilmişti. İmar Komisyonu`nda yapılan görüşmeler sonucunda mahallenin 3`e bölünmesi kararlaştırıldığı öğrenildi.

PAZARTESİ BELLİ OLACAK

Komisyon tarafından 3`e bölünen mahallenin yeni mahalle isimlerinden ikisi de belirlendiği belirtiliyor. Mahallelerden biri Kızılpınar diğer mahallenin ismi ise Gültepe olarak belirlenirken son mahalle isminin pazartesi günü yapılacak olan Meclis Toplantısı`nda belirlenmesi bekleniyor. Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak Ayı ikinci birleşiminde komisyon kararları meclis üyelerinin oylarına sunulacak. Meclis`ten geçmesi beklenen karar, daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi`ne sunulacak. 3 mahalleye dönüştürülen Kızılpınar Mahallesi`nin 31 Mart tarihinde yapılacak muhtarlık seçimlerine yetiştirileceği belirtiliyor. Böylece Kızılpınar`da muhtar adayları üç mahallede seçime girecek.

YENİ MAHALLE ESKİ ADINI ALDI

Bu arada, 5 yıl önce Çerkezköy`ün beldesi olan Kızılpınar`da bulunan Gültepe Mahallesi, bu kararın ardından yeniden oluşturulmuş olacak. Kızılpınar`ın ismi de bir mahallede yaşatılacak. Henüz ismi netleşmeyen üçüncü mahalle için ise, komisyonda Uğur Mumcu ve Namık Kemal isimlerinin düşünüldüğü belirtiliyor. Eski ismi Akşemsettin olan bu mahallenin hangi ismi alacağı pazartesi günü yapılacak ocak ayı ikinci Meclis Toplantısı`nda netleşecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —