VEKALETİNİ KIZILAY`A VERMEK İSTEYENLERE DUYURULUR

VEKALETİNİ KIZILAY`A VERMEK İSTEYENLERE DUYURULUR

Türk Kızılay`ı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, vekaletle kurban kestirmek isteyen vatandaşların Çerkezköy Şubesi`ne gelerek makbuz karşılığı vekaletini verebileceğini açıkladı.

Kızılay Çerkez Şube Başkanı Hasan Karaca, Kurban Bayramı öncesinde vekalet kurban bağışlarının başladığını bildirdi. Karaca, Çerkezköy`de kurban bağışında bulunacak vatandaşların, Kızılay Şubesi`ne bizzat gelip makbuz karşılığında bağışta bulunabileceği gibi telefonla ulaşarak, hesap numaralarına da yapacakları ödeme suretiyle bağışta bulunabileceklerini söyledi.

51 ÜLKEDE VEKALETLE KURBAN KESİMİ YAPILIYOR

Türk Kızılayı`nın 2007 yılından beri vekaletle kurban kesim kampanyası düzenlediğini hatırlatan Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, "Bu yılki kampanyada hayırseverlere `Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye` sloganı ile sesleniyor. Kızılay`ın geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyası 2019 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştırıyor. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacak. Kızılay bu yıl Türkiye de dahil 51 ülkede vekaletle sahipleri adına kurban kesecek."açıklamasını yaptı.

ETLER KONSERVE HALİNDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık, 5 kilo gramlık ve 10 kilo gramlık kutulara konularak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını anlatan Karaca, "Kızılay Şubeleri aracılığıyla bu konserveler yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aşevlerinde de dağıtımlar yapılacak."dedi.

ÇERKEZKÖY ŞUBESİ`NDE MAKBUZ KARŞLIĞI VEKALET VEREBİLİRLER

Hayırseverlerin, yurt içinde 1 hisse kurban vekaleti bedeli olarak 850 TL, yurt dışında ise 725 TL ödeyerek kurban ibadetlerini gerçekleştirebildiğini anlatan Karaca, "Vekaletle kesecekleri kurbanların ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen Çerkezköylü hemşerilerimiz, şubemize gelerek makbuz karşılığı kurban vekaleti verebilir. Şubemizin telefon numarası 725  41 42 ya da Kızılay`ın 168 çağrı merkezinden 7/24 bağışta bulunabilir. Ayrıca bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, PTT şubelerinddeki Kızılay Posta Çeki hesabını, mobil bağış uygulamasını ve www. kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekaletlerini verebilirler."diye konuştu.

 



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ