KIZILAY`IN YENİ BAŞKANI`NDAN FALİYET PORTFÖYÜ

KIZILAY`IN YENİ BAŞKANI`NDAN FALİYET PORTFÖYÜ

Kızılay`ın yeni Çerkezköy Şube Başkanı Hüseyin Karaca, hafta sonu yapılan 101`inci Olağan Genel Kurulu`na katıldıktan sonra, yeni dönemde yapacakları faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Önceki hafta Kızılay Çerkezköy Şube Başkanlığı`na getirilen ve yapılan genel kurul toplantısında da başkanlığa seçilen Hüseyin Karaca, yeni dönemde yapacakları faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Karaca, "Önümüzdeki dönemde Kızılay Çerkezköy Şubesi olarak çok daha aktif olacağız. Bunun için yönetim ve üyelerimizle faaliyet seferberliği başlatıyoruz."dedi.

KIZILAY`DA YENİ DÖNEM

Uzun bir süredir lağvedilen Kızılay Çerkezköy Şube Başkanlığı`na getirilen Hüseyin Karaca, önceki hafta yapılan genel kurulun ardından yönetimini oluşturarak başkanlığa seçilmişti. Karaca, hafta sonu yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Ayşe Doğan ile birlikte delege oldukları Kızılay`ın 101`inci Olağan Genel Kurul toplantısına katılarak oy kullandı. Ankara`da yapılan genel kurulun ardından Trakya Flaş Haber`e açıklamalarda bulunan Karaca, Çerkezköy`de Kızılay`ı hareketli bir dönemin beklediğini belirtti.

ŞUBE AKTİF HALE GETİRİLECEK

Yeni dönemde Kızılay Çerkezköy Şubesi`nin aktif olacağını vurgulayan Karaca, "İhtiyaç sahibi vatandaşlar tespit edilerek, genel merkez ve şube imkanları dahilinde erzak, kavurma ve eşya dağıtımı yapılacaktır. Ulusal ve uluslararası afetler sonrası yerel ve genel düzeydeki kampanyalarda şubemiz aktif olarak yer alacaktır."dedi.

SOSYAL SORUMLULUK

Yeni dönemde sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da kendilerini hissettireceklerini anlatan Karaca, şunları dedi: "Sosyal sorumluluk bilincinin kızılaycılık ruhunun yaygınlaştırılması amacıyla toplantı ve seminerler düzenlenecektir. Bölgemizde bulunan, lise, ilköğretim ve anaokullarında Türk Kızılay bilincinin yerleştirilmesi amacıyla,  eğitici ve eğlendirici seminerler düzenlenmesi bunun yanında çeşitli hediyelerin dağıtılması planlanmaktadır. (Kitap, boyama kitabı, tişört, balon vs.)"

ÜYE SAYIMIZ YIL SONU İTİBARİYLE 100 OLACAK

Yapacakları çalışmaları anlatan Karaca, Çerkezköy`de üye sayısının da yıl sonuna kadar 100 kişiye çıkarılmasını hedeflediklerini belirterek,  "Türk Kızılay`ı genel merkezinin ülke genelinde yürüttüğü tüm eğitim faaliyetlerinde eğitmen ve katılım düzeyinde şubemiz yer alacaktır. Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi çerçevesinde bölgemizde bulunan muhtar, öğretmen ve din görevlilerine Afettin Korunma Bilinci ve Afet Sürecinde Toplum Liderlerinin Rol ve Sorumlulukları hakkında eğitimler verilmesi sağlanacaktır. Faaliyetler için Kızılay kumbaralarıyla bağış toplanacaktır. 51 kişiden oluşan üye mevcudumuz, 2019 yılı sonu itibariyle en az 100 kişiye çıkarılması hedeflenmektedir."diye konuştu.

KIZILAY GENEL KURUL YAPTI

Hafta sonunda Ankara`da düzenlenen genel kurul hakkında da bilgiler veren Karaca, "Türk Kızılay Genel Kurulu yapıldı. Oyumuzu kullandık memlekete millete hayırlı olsun".

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 101`inci Olağan Genel Kurul`da 700 delegenin tamamının oyunu alarak ikinci kez Genel Başkanlığa seçildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın katılımı ve "Kızılay Büyüyor, Toplum Güçleniyor" sloganıyla 101`inci Genel Kurul gerçekleştirildi. 700 delegenin tamamının oyunu alan Kınık, ikinci kez başkanlığa seçildi.

Türk Kızılay, yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Kerem Kınık, Cengiz Koç, Ercan Tan, Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hüseyin Can, İsmail Hakkı Turunç, Murat Ellialtı, Dr. Naci Yorulmaz, Nejla Özsoy, Ramazan Saygılı ve Yasir Yılmaz.

Kızılay yeni denetim kurulunda da İsmet Durmuş, Erdoğan Kısacık, Mustafa Umut Yalçın, Sema Kopuz Yetiş ve Şükrü Can yer aldı.



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR