Politika

Politika Haberleri

CHP`Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET

CHP`Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP`li tüm Belediyelerde 2019 Yılı?nda asgari ücretin 2 Bin 200 TL olacağını söyledi?

TBMM?deki Bütçe görüşmelerinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2019`da CHP`li belediyelerin olduğu her yerde asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak" dedi.

1 Ocak 2019`dan itibaren Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu bütün yerlerde asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak. Daha öncede 2016 yılında düşük rakam göstermişlerdi, bizim bütün belediyelerde dedik "asgari ücret bin 500 lira olacak" ve bin 500 lira olacak.

?KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIZ?

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: ?Bizim belediyelerde ve kazanacağımız belediyelerde asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak. Bu birinci öngörümüz. İkinci öngörümüz şu: Bize ait olmayan ama kazanacağımız belediyelerde hiç kimsenin işine son vermeyeceğiz, hiç kimsenin işiyle gücüyle uğraşmayacağız. Yani kul hakkı yemeyeceğiz. Çalıştığın sürece biz ve arkadaşlarımız yanınızda olacak.

?GARANTİSİ BENİM?

Bu kürsüden ilan ediyorum. 1 Ocak 2019`dan itibaren asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak ve yeni kazandığımız belediyelerde de bu böyle olacak. Bunun garantisi benim.?



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR: MANEVİ ÖZLEMLER YERİNİ MADDİ KAYGILARA BIRAKTI!

TEKİRDAĞ’DA EMEĞİN “ÖZEL” GÜNÜ