Gündem

Gündem Haberleri

45. YILDA BİRARAYA GELDİLER

45. YILDA BİRARAYA GELDİLER

Kıbrıs Barış Harekatı`nın 45`nci yılında bir açıklama yapan Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, "Türk Ordusu 20 Temmuz 1974 Günü Kıbrıslı soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmıştır."dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı`nın 45. yılında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi bir program düzenlendi. Dernek Temsilcisi Kıbrıs Gazisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, yaptığı açıklamada Türkiye`nin bu harekatla Kıbrıslı soydaşlarımızın yok olmasının önüne geçtiğini söyledi.

ADA`YA KAN VE GÖZ YAŞI GETİRMİŞTİR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Kıbrıs Barış Harekatı`nın yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Dernek binasında gazilerle bira araya gelen Hasan Hüseyin Yarlıgan, şunları kaydetti: Bundan 45 yıl önce kıbrıs`ı ilhak ederek Türkiye`yi batıdan güneye kuşatmak ve bu süretle Türkiye`nin yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan, 15 Temmuz 1974`te EOKA`cı katillere darbe yaptırarak Ada`ya kan ve göz yaşı getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Enosis hayallerinin gerçekleştirilmek üzere planlanan bu darbe girişimine gereken karşılığı vermek üzere derhal harekata geçmiştir."dedi.

AKDENİZ`İN KARANLIK SULARINA EBEDİYEN GÖMÜLMÜŞTÜR

Harekatın Londra ve Zürih anlaşmaları gereği yapıldığını hatırlatan Yarlıgan, "Garantör devlet olan Türkiye  Kıbrıs`ta barış tesis etmek, soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve Türkiye`ye yönelik olan tehdidi bertaraf etmek maksadıyla Ada`ya müdahale kararı almıştır. Türk Ordusu 20 Temmuz 1974 günü Kıbrıs`a başarılı bir harekat icra ederek, Kıbrıslı soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmıştır. Kıbrıs Türkü`ne 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşturmuştur. Böylece Yunanistan`ın Enosis hayali de Akdeniz`in karanlık sularına ebediyen gömülmüştür."ifadelerini kullandı.

Yarlıgan sözlerini şöyle tamamladı:

Bizler sadece Kıbrıs için değil, yurdumuzun bölünmez bütünlüğü uğruna görevi her zaman yerine getirmeye hazırız. Sözlerime son verirken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kıbrıs Barış Harekatı`nda 498 şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi aramızdan ayrılan vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."



İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?