Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

KERMESLER YASAKLANDI

KERMESLER YASAKLANDI

Önceki gün Çerkezköy`de bir ilkokulda düzenlenen kermeste yedikleri nedeniyle zehirlenme şüphesiyle öğrencilerin hastaneye kaldırılmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kermeslere yasakladı.

Çerkezköy`de Kızılpınar Mahallesi`ndeki Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu`nda düzenlenen kermes sonrası öğrencilerin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılması, kermeslere yasak getirdi.

Önceki gün düzenlenen kermesteki yiyeceklerden yiyen 30 öğrencide, bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayeti başladı. Öğrencilerin hastaneye kaldırılmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nden tedbir getirildi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş imzasıyla tüm resmi ve özel okul müdürlüklerine gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

TOPLU YEMEK YOK

Okullarımızda veliler tarafından yapılan ve öğrencilerin toplu olarak yemek yediği bütün kermes faaliyetleri yasaklanmıştır. Ayrıca veli tarafından şahsi olarak kendi çocuklarına beslenme olarak koyulan yemeklerin haricinde, Müdürlüğünüzce denetimi mümkün olmayan yiyecek/içeceklerin (Dışarda verilen toplu ve tekli siparişler, sınıflarda yapılan doğum günü ve yerli malı benzeri kutlamalarda getirilen gıdalar dahil) dışarıdan okula getirilmesi yasaklanmıştır."

TÜM ÖĞRENCİLER AYNI GÜN TABURCU OLDU

Bu arada, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin tamamı aynı gün taburcu oldu. Edinilen bilgiye göre Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü`nce kermesteki gıdaların numuneleri alınarak, tahlil için laboratuara gönderildi.

 



Anahtar Kelimeler:

ÇOSB ANAOKUL ÖZELLEŞTİRİLDİ

ÇERKEZKÖY LGS'DE TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 1'LİK DİLİME 5 ÖĞRENCİ SOKTU

ÇERKEZKÖY’DE MİLLİ EĞİTİM’E 52 ATAMA YAPILDI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ