YEZİD`E LANET OKUMAK MÜSLÜMAN`IN ŞİARIDIR

YEZİD`E LANET OKUMAK MÜSLÜMAN`IN ŞİARIDIR

Çerkezköy Ehlibeyt Derneği tarafından Ehlibeyt Dergahı`nda Hz İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri`ni anma programı düzenlendi. Dernek Başkanı Sinan Boztepe, Hz. Hüseyin`i şehit eden Yezid`e lanet okumanın Müslüman`ın şiarı olduğunu söyledi.

Çerkezköy Ehlibeyt Derneği, Hz. İmam Hüseyin?in ve 72 yareninin şehit edilişinin 1380?inci yılı nedeniyle, ?Aşura Günü ve Kerbela Şehitleri`ni Anma Programı? düzenlendi. Programda konuşan Ehlibeyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, "Yezid`e lanet okumak Müslüman`ın şiarıdır. Çünkü, Yezid Allah indinde kardeşimiz değildir. Yezid hiçbir şeyimiz."dedi.

KUR`AN OKUNMASIYLA BAŞLADI

Ehlibeyt Dergahı`ndaki Kerbela Şehitleri`ni anma programı Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe , Türkiye Ehli Beyt Alimleri Birliği Temsilcisi Seyyid Cafer Bendiderya, Türk Alevi Dedeleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Seyyid deniz Düzgün Doğan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  birer konuşma yaptı.

YEZİD ALLAH İNDİNDE KARDEŞİMİZ DEĞİLDİR

Çerkezköy Ehlibeyt Derneği Başkanı Seyyid Sinan Boztepe, programda yaptığı konuşmada, "Yezid`e lanet okumak Müslüman`ın şiarıdır."dedi. Sözlerine programa katılanlara teşekkür ederek başlayan Boztepe, "Allah hepimizi mahşer yerinde de böyle kenetlenmeyi nasip etsin. Hem ehlisünnet kaynaklarında hem de ehlibeyt kaynaklarında mevcut.  Bir hadisi şerifte, Allah Resulü `ehlibeytimi inciten beni incitmiştir. Beni inciten Allah`ı incitmiştir.  Böyle kimseye Allah buğzeder. Yani bizim anladığımız tabirde Allah lanet eder. O yüzden Yezid`e lanet okumak, Müslüman için bir şiardır. Dikkat edelim birbirimize değil. Biz desek ki bütün Sünnilerin gözü gör olsun. Allah benim gözüm kör eder. Sünniler dese Alevilerin gözü kör olsun. Allah Sünni`nin gözünü kör eder. Doğru mu. Birbirimize değil. Birbirimize sevgi göstermek mecburiyetindeyiz. Çünkü dinde kardeşiz. Yezid Allah indinde kardeşimiz değildir. Yezid hiçbir şeyimiz." ifadelerini kullandı.

BUGÜN NİYE TOPLANDIK?

"Zamanın Yezid`lerini tanımak için Kerbela`daki Yezid`i, zamanın Hüseyin`lerini tanımak için Kerbela`daki Hüseyin`i tanımamız lazım" diyen Boztepe,  "Bugün bu salonda Alevi de var Sünni`de var. Ben bundan çok memnunum. "ifadelerini kulladı. Sözlerine Hz Peygamber`in torunu Hüseyin`in şehit edileceğini doğduğu günden söylediğini anlatarak devam eden Boztepe, "İçinizde torun sahipleri var. Ya da oğlunu evlendirip torun bekleyenler var. İmam Hüseyin doğduğunda, Hz Peygamberin kucağına verdiler. Biz olsak ne deriz. Hayırlı olsun, hayırlı ömür versin. Hz. Peygamber ağladı. `Ağlayasın diye getirmedik, sevinesin diye getirdik` dediler. Zehra`ya söylemeyin Cebrail bunun şahadeti haberini doğmadan önce söyledi. Allah Resulü bunu Mescidi nebevide Sahabelere de söyledi. Doğmadan önce bu sabinin şehit olacağını söyledi. Peygamber niye dedi `benim torunum şehit olacak`. Ehli sünnet kaynaklarında var. Hatta adını söyledi. Yezid tarafından şehit olacak. Aslında peygamberin istediği bu. Benden sonra safınızı belli edin. Bunda bir uyarı var aslında benden sonra benimle azgın grup karşı karşıya geldi zaman siz ne tarafta olun? Hüseyin`in tarafında. Bizim şu an yaptığımızda bu. Bugün buraya ne iş olsun diye toplandık ne et bulgur yemek için toplandık. Bugün tek bir toplanma sebebimiz var. Ahirette Peygambere karşı yüzümüz olsun diye. `Ya Nebiallah biz 1380 sene sonra dahi senin ehlibeytin yanındayız` demek için toplandık."

EMEVİLER TARAFINDAN HURAFELER SOKULDU

Kerbela`nın Emeviler tarafından fark edilmemesi için hurafelerle örtülmeye çalışıldığını anlatan Boztepe, "Bu tarihi süreç içerisinde sulandırıldı. Emevi sultanları tarafından imamın şehit edildiği Aşura günü, Arapça `aşr` yani 10`uncu gün eğlenceler tertip edildi, tatlı yiyecekler dağıtıldı. Bununla ilgili yalan hurafeler dağıtıldı. `Aşura günü gusul abdesti alın, temiz elbiseler giyin. birbirinize hediyeler verin.` denildi. Diyanet İşleri Başkanlığı`na iki sene üst üste teşekkür ettim. Bu sene yine ediyorum. Niye İslam Ansiklopedisi`nin 4. cildinin 36 sayfasında alenen bu mesele yazıyor. Diyor, ` aşura gününü Emeviler sabote etti. O güne bidatlar uyduruldu. Yunus`un balığın karnından çıkması bilerek aşura gününe getirildi. Eyüp`ün derdine deva bulması bilerek aşura gününe getirildi.  Musa`nın kızıl denizi yarıp kurtulması bilerek aşura günü denildi.  Aklı selim sormuyor. Bugün Kuran`daki peygamber kıssalarında neden yok. Yahudi kıssalarında var. Yahudi beni ilgilendirmiyor. Hrıstiyanlar  İsa`nın öldürüldüğüne inanıyor. Biz inanıyor muyuz? Biz göğe yükseldiğine inanıyoruz. "diye konuştu.

SİNAN BOZTEPE`YE TEŞEKKÜR ETTİ

Programda konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay ise, "Ben bizleri bu önemli günde her yıl bir araya getiren sevgili Sinan Dede?ye teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bir kere daha Muharrem ayı matemimizin kabul olmasını Cenabı Allah?tan diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum? diye konuştu.

Konuşmaların ardından ?Kerbela?da Aşura Günü? konulu tiyatro sahnelendi. Hz. Hüseyin`in şehit edildiği günün anlatıldığı tiyatro gösterimi salondakilere duygulu anlar yaşattı. Bazı davetlilerin ağladığı görüldüğü tiyatro dualarla sona erdi. Programın sonunda ise Ehlibeyt Dergahı`nda lokma dağıtıldı.

PROTOKOLDE HAZIR BULUNDU

Programa Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 25-26 Dönem Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Ercan Erdoğan, ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve yönetim kurulu üyeleri, İyi Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Ehlibeyt Dergahı cemaati katıldı.