Gündem

Gündem Haberleri

KENT KONSEYİ SEÇİMİ İPTAL OLDU

KENT KONSEYİ SEÇİMİ İPTAL OLDU

Haziran ayında yapılan Çerkezköy Kent Konseyi Genel Kurulu, genel kurul üyesi Serpil Karabal`ın itirazı üzerine yapılan değerlendirme sonucunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nce iptal oldu.

Geçtiğimiz haziran ayında büyük tartışmalar eşliğinde yapılan Çerkezköy Kent Konseyi seçimi iptal oldu. Genel Kurul Üyesi Serpil Karabal, kendisine oy kullandırılmadığı gerekçesi ile seçime itiraz etmişti.

ÜSTÜNOL 7 OY FARKLA KAZANMIŞTI

Geçtiğimiz haziran ayında yapılan Çerkezköy Kent Konseyi Genel Kurulu, büyük tartışmalara nede olmuştu. Kent Konseyi`nde Tuncay Üstünol ile Serkan Karagöz başkanlık için aday olmuştu. Yapılan seçim sonucunda Üstünol 7 oy farkla seçimi kazanmıştı.

KARABAL`IN İTİRAZI DİKKATE ALINMAMIŞTI

Seçimlerde üç dönemdir Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeliği yapan Serpil Karabal, oy kullandırılmadığı için itirazda bulunmuştu. Genel Kurul Divanı`na yaptığı itirazda Kadın Meclisi Başkanlığı görevinde bulunan Serpil Karabal, kendisinin genel kurulda bulunmasına rağmen vekaleten başka birine oy kullandırıldığı söylemişti. Karabal`ın itirazını dikkate almayan genel kurul divanı, seçimi sonuçlandırmıştı.

SERKAN KARAGÖZ İTİRAZ ETMİŞTİ

Seçim sonrası bir açıklama yapan Serkan Karagöz, Çerkezköy Kent Konseyi seçimine siyasetin karıştığını belirterek, "Ben bu seçimi Vahap Akay`a kaybettim."şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

KARABAL KAYMAKAMLIĞA İTİRAZ ETTİ

Genel kurulun ardından Funda Serfiçe`nin başkanlığı döneminde Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı görevinde bulunan Serpil Karabal, seçimin tüzüğe uygun olarak gerçekleştirilmediği ve kendisinin oy kullandırılmadığı yönünde Çerkezköy Kaymakamlığı`na itirazda bulundu.

KONGRE İPTAL EDİLDİ

Karabal`ın itirazı Çerkezköy Kaymakamlığı`na yapılan itiraz Tekirdağ Valiliği aracılığı ile Kent Konseyleri`nin bağlandığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`ne gönderildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kent Konseyi Denetim Masası aracılığı ile Çerkezköy Kent Konseyi seçimini incelemeye aldı. Yapılan incelemenin ardından 7 oy farkla Tuncay Üstünol`un Serkan Karagöz`e karşı kazandığı seçimin iptal olduğu öğrenildi.

RESMİ YAZI HENÜZ ULAŞMADI

Trakya Flaş Haber`e açıklamada bulunan Serpil Karabal, kongrenin iptal olduğuna yönelik bilgi aldığını ancak resmi yazının henüz kendisine ulaşmadığını belirterek, "Resmi yazı elime ulaştığı zaman bir basın toplantısı düzenleyeceğim. O zaman gerekli açıklamaları yapacağım."dedi.



Anahtar Kelimeler: Trakya Flaş Haber Çerkezköy

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR