BU İŞİN VEBALİ BELEDİYE BAŞKANININ

BU İŞİN VEBALİ BELEDİYE BAŞKANININ

Çerkezköy 1911 Doğanspor Başkanı Kazım Asbaş, kendisini `Yalancılık` ve Çerkezköy`ün adını pazarlamak ile suçlayan Belediye Başkanı Vahap Akay`a açtı ağzını yumdu gözünü. Asbaş, işte böyle konuştu!

Çerkezköy 1911 Doğanspor Başkanı Kazım Asbaş, Belediye Başkanı Vahap Akay`a verdi veriştirdi! Asbaş, "Biz üzerimize düşeni yaptık mı? Yaptık. Yine de üzerimize düşeni yaparız. BAL takımına tesis verilmez mi? Hiçbir BAL takımı tesisiz yaşamaz. Futboldan anlamayanlara sorsanız dahi `tesissiz olmaz` der."dedi.

VEBALİ BELEDİYE BAŞKANININ!

Çeşitli gazetelerde çıkan açıklamasında Çerkezköy 1911 Doğanspor Başkanı Kazım Asbaş`ı, `Yalancılık` ve Çerkezköy`ün adını pazarlamakla suçlayan Belediye Başkanı Akay`a cevap sert oldu. Asbaş, "Sonuçta bu işin vebali Belediye Başkanının. Son toplantıya Yakup Cin`i de çağırdım. Nedir durumunuz alacak mısınız kulübü? Diye sordum. `Ben düşüneyim` dedi. Bir gün sonra `ben yapmıyorum` deyip çekildi. Şimdi neyin hesabını yapıyorlar? Takıma hoca çağırmışlar, topçu çağırmışlar. Hocası geldi, topçularla konuştu. Malzeme siparişi vermişler bugün geldi. Ama Başkan tesislerin anahtarlarını vermedi. `Ben tenis kortu yapacağım` diyor. Anahtarları vermeyen, tesis tahsis etmeyen, üzerine düşeni yapmayan Belediye Başkanı bu işin vebalini taşır."diye konuştu.

ÜYE YAPTIĞIMIZI BİZ ZATEN SÖYLEDİK

Başkan Akay`ın Çorlu`dan kulübe 44 kişinin üye yapılmasıyla ilgili açıklamalarına cevap vererek sözlerini sürdüren Asbaş, "Üye yaptığımızı biz zaten söyledik. Gizlemiyoruz ki. Prosedüre uysun diye 15 gün önce aldık ama seçime sokmadık. Usulüne uygun olmadığı için hepsinin düşümünü yaptık. Müracaat ettiği zaman üyeliğe blok olarak verdiler, bunu işleme koymadık, tuttuk."dedi.

ÇORLU`NUN BAŞKANI`DA BANA SALLAMIŞ

Bir taraftan kulübü satmakla suçlandığını diğer taraftan bu işe engel olduğu yönünde suçlandığını dile getiren Asbaş, "Burada satıyordu diyorlar orada sattırmadı diyorlar. Şimdi bu iş  nasıl olacak? Çorlu`nun başkanı da bana sallamış. Gazete haberleri elimde. İşi ben bozmuşum diye konuşmuş. `İlk toplantıda çoğunluk sağlamasına rağmen Kazım Asbaş, bozdu işi` diyor. Defalarca anlattım bir kez daha anlatayım  belediye başkanı öğrensin. Biz herhangi bir oluşum olmazsa, bundan sonraki sürece bakacağız. Bir kişi çıkarsa dahi bu iş olmaz demişiz. `Çerkezköy`den bir kişi çıkıp ben bu işi yapacağım dese` olmaz demişiz. Ama elbette gayri ciddi değil, ciddi olacak. Güvenilir olacak. Zaten burada kulübün devri söz konusu değildi. Yalnız BAL hakları içindi o konuşmalarda. BAL takımı tesissiz gider mi? Tesis olmadan nasıl gidecek. Yürümez, beş yaşındaki çocuğa sorsan yürümez. Futboldan anlamayana sorsan mümkün değil. Mesela Başkan tesisleri vermedi. Tesissiz biz bu işi nasıl yapacağız?"diye sordu.

BU KEZ ÇERKEZKÖY`ÜN BAŞKA TARAFI DÜŞECEK!

Belediye Başkanı Vahap Akay`ın tayin ettiği kişilerin ciddiyetle olaya eğilmediğini söyleyen Kazım Asbaş, "Bu şartlarda lige katılmamız mümkün değil. Tekrar söylüyorum ki tesis olmadan bir takım olabilir mi? Nasıl yapacağız anlatır mısınız? Takımı bıraksak, bu kez başka tarafımız düşecek. Bırakırsak adamlara, Çerkezköy`ün başka tarafı düşecek." ifadelerini kullandı.

PARAYI YATIRMASAYDIK ZATEN KATILAMAYACAKTIK

Lige katılım parasını yatırırken kimsenin olmadığını arayıp soranın çıkmadığını ancak bugün herkesin kulübün lige katılmaması durumunda kendisini suçlamaya kalkıştığını hatırlatan Asbaş, "Aklı sıra işin vebalini bize sallamaya çalışıyor ama tekrar söylüyorum bu işin vebali belediye başkanında. Parayı yatırmasaydık ne olacaktı? O gün parayı yatırmak için bir Allah`ın kulu yoktu. Ayrıca bu takımı BAL`da biz tuttuk. Onlar düşsün diye uğraştı. Tribünde var mıydılar? BAL`da tutmasaydık, bugün bunları zaten konuşmayacaktık. Ligde biz tuttuk, biliyorlar. O gün bir kez Belediye Başkanı arayıp sormadı?"dedi.

ALIRSANIZ ALIN ALMAZSANIZ KAPATACAĞIZ DİYE İFADESİ VAR

Belediye Başkanı Vahap Akay`ın `Onları o koltukları ben oturttum` sözüne de tepki gösteren Asbaş, "Ne alakası var. İyice şaşırmış. Normalde yönetici dahi değildim. Sağlık durumlarım vardı. Geri planda kaldım. Aktaş Güler vardı. Sonradan ben başkan oldum. Takımın durumu kötüydü. Dört beş futbolcu gitmişti. Transfer yapmak lazımdı. Neyle yapacaksın kasada bir lira paran yok. Transfer için para lazım. Bize dediler, kıramadık geldik, kulübün başına geçtik. Transfer yaptık, para harcadık. Olanı harcadık ama olmayanı da harcadık. Yani ben sonra dahil oldum. Kulüpler birleştiğinde yoktum. Yönetimde dahi yoktum. Ondan başkan olayım diye bir şey istemedim. Kaldı ki, o dönem onun söylemi şuydu. `Abi alırsanız alın almazsanız biz bu takımı kapatacağız` diye kendi ağzından ifadesi var."diye konuştu.

BEN YALANLARI ANLATSAM ROMAN OLUR!

Yalancılıkla suçlanmasını atıfta bulunan Asbaş şöyle devam etti: "Takımı kapatacaklarını söylemişlerdi. Daha ne yalanlar var. Ben şimdi bunları sıralayacağım. Kaç vadi var, yalan oldu. Yemek parası dedi, yalan oldu. Kamp parası dedi yalan oldu. Otobüs dedi, yalan oldu. `Kapalı Otoparkı Kadir Albayrak`la konuşup kulübe gelir olarak vereceğim` dedi yalan, `Şelale Park`ın orayı çevirin park yapın` dedi, yalan oldu, `TIR parkının orayı çevirin bir adam koyun gelir olsun` dedi, yalan oldu. Ben yalanları anlatsam roman olur."diye konuştu.

SAĞIR SULTAN DUYDU!

"Olmayan parayı harcattılar bize. Harcamasaydın diyorlar." diyerek sözlerini sürdüren Asbaş, "Bugüne kadar belediyenin vermiş olduğu hizmetler, belediye kanalıyla etraftan alınan paralar.  Hasan Gülkaya, 4 sene önce 260 milyon vermiş. Harcamışlar, bugün niye vermiyorlar.  Büyük rakamlı işler var içerde. Nereye harcamışlar bu paraları. Malzeme çok. Ağzımı açtırmasınlar. Sağır sultan duydu. Zil takıp oynamadığımız kaldı. Milleti bilgilendirsin diyor. Neyi nasıl daha bilgilendireceğiz?" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Trakya Flaş Haber Çerkezköy