Gündem

Gündem Haberleri

MİNİKLER GELENEKLERİ YAŞATIYOR

MİNİKLER GELENEKLERİ YAŞATIYOR

Çerkezköy`de minik öğrenciler yeni yıl yaklaşırken, öğretmenleriyle birlikte PTT`nin yolunu tutup seçtikleri kartpostalları yakınlarına postaladı...

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte eski alışkanlığımızın yerini e-mailler, e-postalar alırken, minikler geleneklerimizi yaşattı. Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu 2/E Şubesi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte Çerkezköy`de PTT`ye giderek, yeni yıl öncesinde yakınlarına ve sevdiklerine eskilerin önemli alışkanlıklarından olan kartpostal gönderdi.

Geçmiş yıllarda insanlar birbirlerine mektuplar yada kartpostallar gönderip haberleşirlerken şimdilerde nerede ise herkesin cebine giren cep telefonları eski alışkanlıkları unutturmuş durumda. İlköğretim okullarında hala mektup yazma kartpostal gönderme gibi iletişim araçları öğrencileri anlatılarak bu geleneğin şimdilik devam etmesi sağlanıyor. Çerkezköy`de Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu 2/E şubesi öğrencileri sınıf öğretmenleri Sibel Demirkol öncülüğünde yazdıkları yeni yıl tebrik kartpostallarını haftanın son gününde PTT şubesine giderek teslim etti. Öğretmen Sibel Demirkol, "Değişen ve gelişen teknolojiye inat çocukluğumuzun en güzel hatırası olabilecek kartpostal gönderme kültürünü yaşatmak amacımız."dedi.



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL