MİTİNG, EYLEM VE YÜRÜYÜŞ YASAĞININ SÜRESİ UZATILDI

MİTİNG, EYLEM VE YÜRÜYÜŞ YASAĞININ SÜRESİ UZATILDI

Çerkezköy Kaymakamlığı, 25 Temmuz?a kadar yasaklama kararı alınan miting, eylem ve yürüyüş gibi etkinliklerin tarihini 19 Ağustos tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Tekirdağ Çerkezköy Kaymakamlığı, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanı talimatları doğrultusunda 25 Temmuz?a kadar yasaklama kararı alınan miting, eylem ve yürüyüş gibi etkinliklerin tarihini 19 Ağustos tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Kaymakamlık sitesinden yaptığı duyuru ile Korona Virüs tedbirleri kapsamında alınan kararı yayımladı. Açıklamada şunlara yer verildi:

?Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını tüm dünyada hızlışekilde yükselten Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimi artacak; vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselterek toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır. 

Kamu kurum ve kuruluşlarca yapılacak etkinlikler, kutlama, çelenk sunma ve anma töreni vb. etkinlikler hariç olmak üzere

Yapılması muhtemel tüm toplantı ve gösteri yürüyüşleri, Açık yer ve protesto eylemleri, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, Anma töreni, afiş, pankart ve poster açma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, vb.her türlü eylem ve etkinlikler 23 Haziran 2020 tarihinden 23 Temmuz 2020 tarihine kadar 30 gün süreyle ilçemiz sınırları içerisinde ilgi sayılı olur ile  yasaklanmış; ilçemizde sendika ve Sivil Toplum Örgütlerinin eylem ve gösteri yapacağına dair gelen istihbarat çerçevesinde  yasaklama kararının 25 Temmuz 2020 tarihinden 19 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatılmasını?  

Ayrıca  alınan kararlara uymayanlar için Kabahatler Kanunun 32. Maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında adli ve idari işlem yapılacağı bildirildi.



BAŞKAN VAHAP AKAY’DA HOŞGELDİN BEBEK ZİYARETİ

TEKİRDAĞ İTFAİYESİ SON 3 AYDA 3 BİN 485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

ÇORLU’DA BİN 300 DÖNÜM ANIZ ALEV ALEV YANDI

TEKİRDAĞ’DA MİLLİ MAÇ COŞKUSU: BİNLERCE VATANDAŞ SAHİLE KURULAN DEV EKRANDAN MAÇI İZLEDİ

LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN LİRA ÖDÜL