Tarih: 12.10.2019 01:10

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ`NE `DOĞRUDAN TEMİN` SORUŞTURMASI

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Belediyesi`nin 2017 yılında söktüğü 7 bin metrekarelik Kapalı Pazar Alanı ile ilgili soruşturma başlatıldı. İdari soruşturmada usulsüzlüğe rastlanılması halinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

PAZAR YERİNİN SÖKÜLMESİYLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çerkezköy Belediyesi 2017 yılının temmuz ayında ilçedeki 7 bin metrekare alana kurulu Halk Pazarı`nı sökerek, buradaki malzemelerin bir kısmı ile Kızılpınar Mahallesi`nde kapalı pazar alanı yapmıştı. Sökülen eski pazar yerine ise şimdiki yeni Kapalı Halk Pazarı yapılmıştı. Eski pazar alanının sökülmesi işi `Doğrudan temin yöntemi` ile yaptırılması soruşturma konusu oldu.

7 BİN METRE KARE ALAN İKİYE BÖLÜNDÜ

Toplam 7 bin metrekare alana sahip Çerkezköy eski pazar yeri ikiye bölünerek `Söküm` işi yaptırılması hakkında soruşturma başlatıldı. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından başlatılan soruşturmaya konu olan alanın tamamının ihale edilerek söktürülmesi gerekirken, 4 bin metrekare alanı bir, 3 bin metrekare alanı ise bir başka `Doğrudan temin yöntemi` ile söktürüldüğü ortaya çıktı. Kaymakamlık tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan `Söküm` işinde usulsüzlük belirlenirse, bu kez Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunulacağı belirtiliyor.

Bu arada, bir vatandaşın yaptığı şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı`nca yapılan tahkikatın ardından Belediye`den iki ayrı resmi yazıda iki ayrı metrekare verilmesi, yapılan söküm işlemiyle ilgili soruşturma başlatılmasına neden olduğu belirtiliyor.

DOĞRUDAN TEMİNLİ İŞLERİN İLAN EDİLMESİNİ İSTEDİLER

Öte yandan 31 Mart Seçimleri`nin ardından hemen her mecliste AK Partili Meclis Üyeleri`nin `Doğrudan Temin Yöntemi`ni gündeme taşıması ancak bir sonuç alamaması, bu soruşturmayla birlikte gündeme oturacak gibi. AK Parti Grubu, seçimlerden bugüne yapılan Meclis Toplantıları`nda verdikleri önerge ile Doğrudan Temin Yöntemi ile yapılan işlerin Çerkezköy Belediyesi`nin `İnternet` sitesinden ilan edilmesini istedi. Başkan Vahap Akay ise bir toplantıda alımların yasalara uygun yapıldığını söylemişti. Pazar Yeri`nin sökülmesiyle ilgili başlatılan soruşturmayla birlikte ilk kez Çerkezköy Belediyesi`nin `Doğrudan temin yöntemi` ile yaptırdığı bir iş soruşturma konusu oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —