HEDEFİMİZ HUZURLU BİR TÜRKİYE

HEDEFİMİZ HUZURLU BİR TÜRKİYE

Polis Teşkilatı`nın kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası kutlamaları Kapaklı`da düzenlenen törenlerle gerçekleştirildi. Törende konuşan Emniyet Müdürü YAşar Terzi, "Türk polisi olarak hedefimiz huzurlu ve güvenli bir Türkiye"dedi.

Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl Dönümü Tekirdağ Kapaklı`da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı`nın önü ve Kapaklı İlçe Karakolu`nda düzenlenen etkinliklere Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, kurum, kuruluş, STK ve siyasi parti temsilcileri ve emniyet mensupları katıldı.

Belediye Meydanında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzi?nin Atatürk Anıtı`na çelenk sunmasıyla devam etti.

10 NİSAN 1845 TARİHLİ POLİS NİZAMNAMESİYLE KURULMUŞTUR

Törende konuşma gerçekleştiren İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzi, ?Bugün başarıları, fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla aziz Türk halkının sevgisini ve güvenini en üst düzeyde kazanmanın haklı onurunu yaşayan Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamak için buradayız. İlk defa Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis Nizamnamesiyle kurulmuştur."dedi.

BU TARİHTE POLİS ADINI ALDI

Polis teşkilatının tarihi gelişimi hakkında bilgiler veren Emniyet Müdürü Terzi şöyle devam etti: "Bu tarih Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar ?zabıta? olarak nitelenen teşkilat 10 Nisan 1845?den itibaren ?polis? adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Türk Polisi anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmakta ve devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmemiştir. Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve Demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır."

HEDEFİMİZ HUZURLU BİR TÜRKİYE

Emniyet Müdürü Yaşar Terzi, konuşmasını şöyle tamamladı: "Türk Polisleri olarak hedefimiz, toplumsal barışı sağlamış, kalkınmasını gerçekleştirmiş, huzurlu ve güvenli bir Türkiye?dir. Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmakla şeref duyduğum Emniyet Teşkilatımızın 174. Kuruluş Yıl Dönümünde hatıralarını daima kalplerimizde yaşattığımız aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyor ve görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza eş ve çocuklarına sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.?  

KOKTEYL DÜZENLENDİ

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzi?nin konuşmalarının ardından Kapaklı İlçe Karakolu önünde bir kokteyl düzenlendi ve Türk Polis Teşkilatı`nın 174. Kurulu Yıl dönümü dolayısıyla pasta kesildi.



Anahtar Kelimeler: