KAPAKLI`DA ADLİYE YOK, SUÇ DOSYASI ÇOK FAZLA...

KAPAKLI`DA ADLİYE YOK, SUÇ DOSYASI ÇOK FAZLA...

İlçe olduktan sonra 7 yılda Kaymakamlık birimlerini anca oluşturan Kapaklı`da, kamu kurumları hala oturmuş değil. Bir türlü bitirilemeyen Kaymakamlık binası bir kenara, ilçede adliye olmaması nedeniyle Çerkezköy Adliyesi iş yükünün yüzde 60`nı Kapaklı`dan

2012 yılının son ayında ilçe olan Kapaklı`da bugüne kadar 7 yıl geçmesine rağmen, kamu kurumları henüz tamamlanmaya başladı. Birçok konuda eksiği bulunan Kapaklı`nın şu günlerde en büyük derdi ise Adliye... Çerkezköy Adliyesi`nde dosyaları toplanan Kapaklı`nın iş yükünün yüzde 60`ını oluşturduğu belirtiliyor. Kapaklılılar elektrik aboneliği, doğalgaz aboneliği gibi konularda da hala Çerkezköy`e gitmek zorunda kalıyor.

KAPAKLI ADLİYE İSTİYOR

İlçe olduktan sonra 7 yıl gibi uzun bir süre geçen Tekirdağ`ın Kapaklı ilçesinde hala birçok hizmetin Çerkezköy ilçesinden alınması vatandaşları tepkisine neden oluyor. İlçede adliye bulunmaması nedeniyle birçok olayda Çerkezköy Adliyesi`nin yolunu tutan vatandaşlar, Kapaklı`ya ne zaman adliye yapılacağını merak ediyor. Çerkezköy Adliyesi`nin iş yükünün önemli bir kısmını Kapaklı`dan alması ise işin başka bir boyutu!

ADLİYE İÇİN ÇALIŞMA YAPTIK

Vatandaşların talebini ilettiğimiz aynı zamanda avukat olan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, "Bu konuda bizim çalışmamız oldu. Adliye için Bakanlıktan talepte bulunduk. Mevcut Belediye binasını Kültür Merkezi`ne taşısaydık, belediye binası yerine de adliye açacaktık. Bunu sadece Kapaklı`ya Adliye açılması olarak düşünmedik. Çerkezköy Adliyesi içinde çalışma yaptık."dedi.

ÇERKEZKÖY ADLİYESİ`NİN YÜZDE 60`I KAPAKLI`DAN

Adliye`deki dosya oranları ile ilgili de konuşan Başkan Ercan Üçel, "Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı için de ağır ceza ve komisyon gelecek şekilde düşündük. Planlamayı da yaptık. Eğer `Kapaklı`ya adliye açılırsa Çerkezköy`e komisyon getirmemiz lazım` dedik. Saray, Kapaklı, Çerkezköy bu komisyona bağlı olacak. İster istemez ağır cezada gelecek. Çerkezköy adliyesine suç dosyalarının yüzde 60`ı Kapaklı`dan geliyor. Oradan da bir azalma olacak." açıklamalarını yaptı.

DOSYA SAYISI ÇORLU`DAN FAZLA

Çerkezköy`e `Komisyon` gelmesi gerektiğinin altını çizen Üçel, " Tekirdağ`da iki tane komisyon bölgesi var. Birincisi Tekirdağ merkez adliye, ikincisi Çorlu. Bu iki yerde de komisyon olması demek diğer ilçelerin ona bağlı olması demek. Tekirdağ merkeze, muhtemelen Şarköy, Malkara, Muratlı bağlıdır. Çorlu`ya da Saray, Çerkezköy, Kapaklı zannedersem Marmaraereğlisi var. Mesela Çorlu`nun yıllık dosya sayısı 16 binde kalırken, Çerkezköy`ün 17 bin. Çerkezköy`de komisyon yok 17 bini geçiyor.  O yüzden buraya komisyon kurulsun istedik. Ağır Ceza Çerkezköy`e gelsin. Kapaklı`ya da adliye açılsın dedik. Komisyon olarak da Çerkezköy`e bağlansın dedik. Detaylı çalışmasını da yaptık. Eğer adliye yeriyle ilgili sıkıntı olursa da belediye binasını taşırsak, belediye binasına yapılacak. Hem Kapaklı`nın kalkınması için iyi olacaktı. Hem de Çerkezköy rahatlayacaktı. Fakat biliyorsunuz son bir yıldır yatırımları durdurma kararı alındı. Ne aşamada onu bilmiyorum."diye konuştu.

ELEKTRİK DOĞALGAZ ABONELİĞİ ÇERKEZKÖY`DE YAPILIYOR

Kapaklı`daki eksik olan kamu hizmetlerine ilişkinde sorularımızı yanıtlayan Üçel, "Bizim sadece adliye değil, eksiklerimiz çok. Örneğin hala TREDAŞ`ta elektrik abonesi yaptıramıyoruz. Çerkezköy`e geliyoruz. Yine, doğalgaz aboneliği için hala biz Çerkezköy`e geliyoruz. Devlet Hastanemiz tam faal değil Çerkezköy`ü ortak kullanıyoruz. Kaymakamlık binasıyla ilgili de en son vali yardımcısını buraya getirdik. İçişleri Bakan yardımcısına durumu izah edince o da Vali Yardımcısını aradı. Vali Yardımcımız, buraya gelip incelemede bulundu. Müteahhidin sözleşmesi fesh edildi. Kaymakamlık binasını bir kaç ay içinde sonuçlandırmayı planlıyoruz. Devlet Hastanesi`ni de Milletvekilimiz Mustafa Yel ile birlikte Çevre Şehircilik Bakanlığı`na gittik, işi bitirdik. Yazışmaları da tamamladık. Yakında temeli atılır.  Pınarça ve Karaağaç, emniyet bölgesi ancak hala jandarmada. Emniyete bağlamamız lazım. İnşallah en kısa sürede bunları da tamamlayacağız."dedi.



Anahtar Kelimeler: