KIZILAY`A TMS İŞÇİLERİNDEN KAN DESTEĞİ

KIZILAY`A TMS İŞÇİLERİNDEN KAN DESTEĞİ

Çerkezköy`de düzenlenen `Kan bağışı` kampanyasına Türk Metal Sendikası`ndan destek gelince, bağış için kurulan çadır doldu taştı. Sendika Başkanı Murat Koçak, üyelerinin hafta sonunda da kan vermeyi sürdüreceğini söyledi.

Çerkezköy Kaymakamlığı uhdesinde başlatılan Kan Bağış Kampanyası`na Türk Metal Sendikası`ndan destek geldi. Kızılay`ın kurduğu kan bağış çadırında sıraya giren sendika üyeleri tek tek kan verirken Şube Başkanı Murat Koçak, " Belki bizim 15 dakikamız, vatandaşımıza merhem olur, hayat kurtarır."dedi.

PROTOKOL KAN BAĞIŞ ÇADIRINDA

Çerkezköy Kaymakamlığı`nca başlatılan Türk Kızılay?ının üç günlük kan bağış kampanyası dün  başladı. Hafta sonu, bugün ve yarın da devam edecek kan bağış kampanyasının yürütüldüğü Kızılay çadırını ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çorlu Belediye İş Sendikası Şube Başkanı İbrahim Özçelik, Türk Kızılay`ı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, kampanya kapsamında kan bağışı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

ÜÇ GÜN SÜRECEK

Kaymakam Atilla Selami Abban ve protokol üyelerine kan bağış çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Çorlu Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Sebahat Yüksel Büyükkaya, hastanelerin sürekli kan ihtiyacı olduğunu belirterek, daha fazla kan bağışına ihtiyaçları olduğunu belirtti. Büyükkaya, ?Gönüllülerimiz sayesinde hastanelerin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Ancak daha fazla kana ihtiyacımız var. Talep fazla."dedi. Büyükkaya, Çerkezköy`de ortalama 140 ünite kan topladıklarını da hatırlatarak, "Kan bağışında Çerkezköy halkı duyarlı. Günlük genelde 60-70 ünite kan toplarken, Çerkezköy`de 140 ünite alıyoruz."dedi.

Kan bağışı çadırını protokol üyeleriyle birlikte ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, vatandaşları kan bağışına teşvik ederken, "Tanımadığımız  insanlara kan bağışında bulunarak şifa olabiliriz."dedi. Abban, kan bağışının bugün ve yarın da süreceğini belirterek, "Tüm vatandaşlarımızı hafta sonunda kan bağışında bulunmaya davet ediyorum." çağrısı yaptı.

60 SENDİKA ÜYESİ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Bu arada kan bağışı kampanyasına destek veren Türk Metal Sendikası, 60 kişilik işçi grubuyla Kızılay Kan Toplama Çadırı`nı doldurdu. BSH, Kale Kilit, Hüppe çalışanlarından oluşan Türk Metal Sendikası üyesi 60 kişinin kan vereceğini belirtken Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak hafta sonunda da diğer sendika üyelerinin kan bağışında bulunacağını belirtti. Koçak, "Bugün sendika üyesi emekçi arkadaşlarımızla birlikte kan bağışında bulunmak için bugün buradayız. Sendika olarak her zaman sosyal projelerde bulunmaya çalışıyoruz. Her yerde oluyoruz. Belki bizim 15 dakikamız vatandaşımıza vatandaşımıza merhem olur, hayat kurtarır. Bizim duyarlılığımız devam edecek. Zaten her zaman periyodik aralıklarla kan veriyoruz. Bundan sonra da arkadaşlarımızla düzenli olarak kan vereceğiz. Sosyal medya hesabından da paylaşımlarda bulunarak üyelerimize ulaşmaya çalıştık. Hafta sonunda da devam edeceğiz. Çalışan üyelerimiz de hafta sonunda çadıra gelerek kan bağışında bulunacaklar."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

ÇOSB KAPAKLI DEVLET HASTANESİ İNŞAATINDA SONA GELİNDİ

GÖKSU’DAN BAŞKAN TAŞYASAN’A ANLAMLI HEDİYE

KALP HASTALIKLARINDA GİRİŞİMSEL YÖNTEMLER

LÖSEV’DEN LÖSEMİ VE KANSERLE MÜCADELE EDEN AİLELERE 50 BİN TL’LİK YARDIM ÇEKİ

ÇERKEZKÖYLÜLER DOĞA İLE KUCAKLAŞTI